KonradF Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 Nie znalazłem nic więc piszę. Może ktoś już się z tym spotkał. Samochód po puszczeniu na luzie sam zwalnia i coś jakby chrobocze z tyły.Żaden bęben się nie grzeje. Co prawda z tyłu tarcze już się kończą, ale wydaje mi się że to nie od tego. Ktoś ma jakiś pomysł od czego zacząć?
wojtekce Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 podnieś auto i pokręć kolami zobacz czy któreś czasem nie blokuje
marcin78 Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 moze nie odbijac zacisk łożysko w kole do góry i kreć kolami, jak kolega poprzedzajacy mówi
Kruko Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 dokładniejak mówili moi przedmowcy sprawdz na początek które koło blokuje, najprawdopodobniej wystarczy wyczyścić zaciski i sprawdź po jakiejs dluzszej jezdzie czy kola ci sie nie grzeja.
Rudi Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Jak z tyłu to może coś z ręcznym? :gwizdanie:
hanson1982 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja miałem sytuacje po kupnie auta, że końcówka okładzin oddzieliła sie od metalowej części klocka (z zewnątrz wszystko wyglądało OK). Koła najczęściej sie blokowały przy cofaniu (okłądzina wchodziła pod tarcze) ale przy jeździe do przodu też. Najlepiej wszystko rozebrac i sprawdzic, przeczyścic (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś)
Rekomendowane odpowiedzi