Kermit90 Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Witam. Ostatnio mam ciągły problem z nierówna praca silnika. Już zostały wymienione wtryski gazu bo fakt były uszkodzone, następnie świece i ostatnio cewka i przepływomierz. Jednak ciągle pojawia się błąd: 17645 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30): Open Circuit Już zmieniałem świece na inny cylinder i cewke też i ciągle ten sam błąd i nierówna praca silnika na pb i lpg Czy jest możliwe, że wtrysk benzyny jest uszkodzony? Że np cały czas podaje benzynę i zalewa go?
ulisses Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Sprawdź wiązkę wtrysku benzynowego idącą do pierwszego cylindra, szczególnie miejsce rozcięcia/emulacji przez ecu lpg (jeśli tam będzie wszystko ok to możliwe, że będzie uszkodzony ecu gazowy).
Kermit90 Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Opublikowano 15 Lipca 2020 No ale na benzynie tak samo idzie nie równo jak na gazie
przem8 Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Jak masz przerwe w obwodzie do wtryskiwacza to dziwne, że ma dobrze działać.
Kermit90 Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Opublikowano 15 Lipca 2020 No mi chodzi czy wtrysk benzyny ma wpływ na działanie lpg? W sensie że jakby wtrysk benzyny był uszkodzony to czy ma wpływ na pracę silnika na lpg
przem8 Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Masz uszkodzone zasilanie wtrysku, przynajmniej to mówi błąd i to ma wpływ na działanie wtrysku lpg.
Rekomendowane odpowiedzi