mąkabuch Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Witam, odkąd posiadam auto wywala mi check P0421 i P0431, przejechałem ok 4 tyś km, nie chce określać handlarza jako kur## czy pomiot ludzki, bo to osobnik krewny, oprócz tego auto miało swap na manual i zewszat wycieki oleju, cytując jego słowa "parcha bym ci nie przywiózł" a niczym z tych usterek nie poinformował, może sam nie wiedział, autko bardzo polubiłem mimo wielu wad, przesiadka z Punto 1.2 to raj mimo spalania średnio 13-18 l benzyny, sprzedaż mnie nie interesuje, bo nie mógłbym osiągnąć wydanej kwoty bez poinformowania o posiadanych wadach za nieinformowanie powinny być łamane kosci, wracając do tematu mam dylemat, mechanicy twierdzą że na pewno są katy zużyte i po przeczesaniu wielu watkow na forach nie potrafię się zdecydować czy ładować katy z aukcji za 1350 zł czy wyciąć, elektromechanik policzy mnie 350 zł za usunięcie z CPU drugiej sondy, proszę o jakąś radę szanowni forumowicze.
piti82 Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) A o emulatorach sondy myślałeś? P0431 - Wydajność rozgrzewania katalizatora poniżej progu - Przyczyny błędu, Opis naprawy FAULT-CODE.COM Przyczyny kodu OBD2 P0431 Generic Jeśli został... Edytowane 20 Lipca 2020 przez piti82
mąkabuch Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 Myślałem, ale głównie zależy mi na decyzji czy wyciąć zużyte czy założyć nowe, dzięki za odpowiedź ?
audicoman Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Walnij nowe sportowe o mniejszym przepływie.
soul87 Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Po co emulatory , katy wyciąć a sondy usunąć w sofcie. Mozna to zrobic też zdalnie kablem za 60 zł, jak cos sluze pomocą.
mąkabuch Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Opublikowano 28 Lipca 2020 (edytowane) Wczoraj zostały wspawane rury w miejscu wkładu 2 katalizatorow, jestem przed wizytą i tunera, auto z niskich obrotow ma muła i pytanie czy przypadkiem on nie posiada 4 katalizatorów 2.4v6 BDV ? Błędy pojawiły się również nowe Wcześniej tylko Układ wygląda mniej więcej tak, ma te dwie puchy na jednej stronie ? Czy ktoś coś może doradzić ? Edytowane 28 Lipca 2020 przez mąkabuch
Banan Opublikowano 28 Lipca 2020 Opublikowano 28 Lipca 2020 w 2.4 BDV jest układ 2 katalizatorów na stronę ( czyli razem 4 sztuki ) - jeden jest zaraz za kolektorem wydechowych a drugi pod podwoziem
Rekomendowane odpowiedzi