PaPaY Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 Witam, dziś wyjechałem samochodem stanąłem i zamknąłem go z pilota. Po czasie otworzyłem go z pilota jak zwykle wsiadłem i pojechałem do domu wjechałem do garażu no i oczywiście naciskam na pilocie zamykanie i słyszę brzęczenia (pewnie pompa CZ) a więc zawróciłem i zauważyłem ze drzwi nie zostały zamknięte próbowałem naciskać otwierania zamykanie jednak drzwi nie zamykały się ani nie otwierały po ręcznym zamknięciu, światłą wewnątrz zapalają się jak wcisnę otwarcie i gasną jak wcisnę zamykanie, pompa cały czas chodziła, dopiero po odpaleniu auta ucichła, spróbowałem znów po zgaszeniu auta i dalej nic tylko pompa brzęczy, żeby ją uciszyć znów musiałem odpalić auto. Z racji że już późno zamknąłem audika ręcznie i postanowiłem się was poradzić od czego jutro zacząć co może być przyczyną ?? z góry dzięki za pomoc !
wojtekce Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 szukałeś na forum ? o centralach jest sporo w szczególności w B5
nike21 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 prawdopodobnie posypal sie wirnik w pompce centralnego zamka... uzyj jest pelno podobnych tematow...
mydlo Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Mogł się posypać wirnik albo w układzie ciśnienia jest nieszczelność. Sprawdz czy są dobrze podłączone wężyki ciśnieniowe do pompki.
mily Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Wygląda na to że jest wszystko ok z układem elektrycznym. Pozostaje tylko układ ciśnieniowy, więc tak jak kolega powiedział, albo gdzieś się wężyk przetarł (lub wyleciał), albo wirnik.
PaPaY Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ok dzięki panowie, rozkręciłem pompę i niemiła niespodzianka, wirnik się rozsypał i mam pytanie może ktoś z klubowiczów ma spaloną pompę z dobrym wirnikiem albo zna kogoś kto mógłby mieć, prosiłbym o info bo chyba lepiej wymienić sam wirnik niż całą pompę ? czy są różne wirniki ? czy z każdego B5 będzie pasował ? znalazłem taką http://moto.allegro.pl/item599798347_pompka_do_centralnego_zamka_audi_a4_c4_a6_b4.html u mnie na pokrywie jest taki symbol 8DO.862.227 C czy wirnik będzie dobry z tej aukcji ?? poZDRo!
PaPaY Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Jeden z kolegów skleił super glue czytałem o tym :] ale u mnie nie da rady tego skleić, są duże kawałki, ale jeden odłamek rozpadł się w mak :]
Rekomendowane odpowiedzi