Vallhalen Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Cześć Panowie, nie sądziłem, że to może być problem ale jeśli coś uwiera to można próbować rozwiązywać. W "Elce" którą jeździłem było tak, że jak manetkę świateł raz ustawiłeś, to mogłeś wyjąć kluczyk, światła gasły a jak włożyłeś kluczyk to znów się zapalały - to jest dobre bo nie trzeba było "pamiętać" o włączeniu świateł. Czy da się taką modyfikację wprowadzić w moim dziadku Edku ?;) Ktoś może wie gdzie szukać wskazówek? Zdaję sobie sprawę, że jest brzęczyk ale on przypomina tylko o wyłączaniu, a jak się gdzieś człowiek śpieszy to potrafi zapomnieć o ponownym włączeniu
Fazii Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Dajesz przekaźnik do świateł sterowany plusem po zapłonie i tyle
Vallhalen Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Fazii napisał: Dajesz przekaźnik do świateł sterowany plusem po zapłonie i tyle Istnieje jakiś gotowy element od tego?
Vallhalen Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2020 20 godzin temu, Fazii napisał: Dajesz przekaźnik do świateł sterowany plusem po zapłonie i tyle Rozumiem że przekaźnik dam przed bezpiecznikiem od świateł i zadziała tak jak myślę nie? Jest ci wiadomo który to bezpiecznik? Jeśli nie wiesz z głowy nie klopocz się, poszukam
Fazii Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zasilanie świateł po włączniku dajesz na styk roboczy przekaźnika a sygnał po zapłonie na cewkę przekaźnika. Później ściągnę schemat i wrysuje przekaźnik.
Vallhalen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Teraz, Fazii napisał: Zasilanie świateł po włączniku dajesz na styk roboczy przekaźnika a sygnał po zapłonie na cewkę przekaźnika. Później ściągnę schemat i wrysuje przekaźnik. Chwała Ci! Czekam w... napięciu!
Vallhalen Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 @Fazii no więc pomyślałem, że chociaż pooglądam które bezpieczniki za co odpowiadają skoro już znalazłem schemat w necie ( potencjalnie taki - nawet go sobie przerysowałem, żeby lepszy wydruk zrobić) Imgur IMGUR.COM Post with 0 views. poszedłem sprawdzić, czy jak wyciągnę bezpieczniki 18 i 19 to światła zgasną. Okazało się jednak że u mnie w puszce: Imgur IMGUR.COM Post with 1 views. Światła zgasły po wyjęciu pierwszych 2 niebieskich z prawej strony... Trochę zgłupiałem i postanowiłem zaczekać na rozwiązanie od Ciebie
Rekomendowane odpowiedzi