clint100 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam, mam problem z ubywaniem płynu chłodzacego. Oddałem auto do naprawy. Wymieniono mi nagrzewnicę przy okazji opróżniajac klimatyzacje bo podobno inaczej sie nie dalo. Uzupełniono mi tez płyn chłodzący. Po tygodniu otworzyłem maskę i okazało się, że silnik od góry pokryty jest białymi plamkami a płynu chłodzacego jest mniej. Wymiana korka pojemnika wyrownawczego nie pomogla. Jaka moze byc przyczyna wycieku?
antonio Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 a węże które idą do zbiorniczka wyrównawczego mają dobrze zaciśniete opaski? albo którys wąż jest dziurawy i pod wpływem temperatury gdy wytwarza sie ciśnienie wypycha płyn jak uszczelka pod głowicą pomiędzy cylindrami jest walnięta to też będzie płyn wysadza do góry
Rudi Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ja proponuje sprawdzić plastikowy kruciec, przy bloku silnika, z prawej strony (patrząc z przodu auta) tam często pękają (koszt 10 zł). Ale sprawdził bym korek wlewu oleju czy nie jest przypadkiem pokryty białym nalotem.
boseron Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 uszczelka pod głowicą do sprawdzenia, odkręc korek i powąchaj płyn czy śmierdzi spalinami
Rekomendowane odpowiedzi