Muskel1 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Nic Ci to nie da, bo plik przypisany jest do danej głowicy.
zduno Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) mógłbyś podesłać ? Z ciekawości nawet bym sprawdził Jak nie pójdzie, to zakupię najwyżej licencje, nic innego nie zostanie, ale spróbować można. Swoją drogą mam pliki flash, ale do kamery 8W0907217C ale nie chcę próbować wgrywać czegoś co teoretycznie jest do kamery o innych numerach Edytowane 18 Sierpnia przez zduno
Muskel1 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia https://www.filemail.com/d/jtknfiwrqzssspc 1
zduno Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia Cóż szkodziło spróbować... Licencja już zamówiona 😅
zduno Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia No i niestety. pliki pobrałem swoje, nadal występuje ten sam błąd "Brak odpowiedzi z ECU" sterowniki 5F, A5, 17 itd. przyjmują kodowania do VZE, ale błąd jest z plikiem flash-datei...
zduno Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Ogólnie nie zwracaj uwagi na zakodowanie VZE- bo obecnie część rzeczy jest zakodowana, a część nie Próbowałem różnych opcji z flashowaniem kamery tzn: 1- brak kodowania, brak adaptacji VZE+ próba wgrania flash = niepowodzenie 2- kodowanie i adaptacja VZE + próba wgrania flash = niepowodzenie 3- częściowe wykodowanie i przywrócenie adaptacji + próba wgrania flash = niepowodzenie. Zrobiłem Autoscana VCP i VCDS. Skan z VCP jest przed n-tą próbą wgrania pliku flash (tak, również pod prostownikiem ) Skan VCDS jest po próbie wgrania flash (razem z błędami ) A5 F5 Skan VCP.txt A5 F5 Skan VCDS.txt
Muskel1 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia VCP oryginał? Czy chinol? Opisz jak wykonujesz.
zduno Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia VCP ori (dzisiaj odświeżona licencja 🙂)- zgłosiłem rowniez na support problem, ale im się nie śpieszy. Wcześniej miałem B9 i tam udało sie aktywować VZE. Ogolnie pobrałem 2 pliki z filemenegement 1. 8W6907217_vze 2. 8W6907917 ds sterownik A5 >nastepnie sprawdzenie błędów> security Access 20103 (tak, wiem, ze nie trzeba, ale probuje juz na wszystkie sposoby😃) > po wpisaniu security acces wchodzę do flashera w A5. Dodaje plik (próbowałem dodawać kazdy z 8 plików, ktory mam) I nastepnie flash. Za każdym razem jest dokładnie taki sam błąd- brak odpowiedzi z ECU i programowanie zakończone błędem- dokladnie taki sam komunikat jak na screenie, którego wrzucilem wczoraj. Pliki flash są oczywiscie pobrane przez moją głowicę 🙂 Nie wiem czy to jakies ma znaczenie, auto fabrycznie z asystentem swiatel drogowych. Lane assist dokodowałem sam 🙂
Muskel1 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Możesz się połączyć ze sterownikiem A5? Na obu scanach łączniść wygląda ok.
zduno Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Tak VCP i VCDS normalnie łącze sie ze sterownikiem A5 i sterownik przyjmuje security acces i kodowanie bajtu 16 bit 4
Muskel1 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Próbowałeś na zapłonie czy na pracującym silniku?
zduno Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Na pracującym silniku nie da sie zrobic Flasha kamery 😉 Ale probowalem na zapłonie, na pracującym silniku na zapłonie+ prostowniku i dalej to samo 🙂
zduno Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Dla mnie zagadka nie z tej ziemii 😀 Chyba musze poczekac na odpowiedz supportu VCP
zduno Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Zwłaszcza, ze wszystkie sterowniki przyjęły kodowanie VZE
turzol Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia (edytowane) Masz odisa? Na odp z supportu VCP nie licz, to już praktycznie martwy twór. Edytowane 19 Sierpnia przez turzol
Rekomendowane odpowiedzi