Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Asystent rozpoznawania znaków drogowych w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem w jakim celu kombinujesz wrzucać na pałe czysty frf zawierający dokładnie to samo co miałeś 

Opublikowano
33 minuty temu, turzol napisał(a):

Nie wiem w jakim celu kombinujesz wrzucać na pałe czysty frf zawierający dokładnie to samo co miałeś 

Bo myślałem ze znajdę tam parametryzacje ale się zdziwiłem. Plik z parametrami jakie ma rozszerzenie?

Albo inaczej jak wrzucic parametryzacje do kamery?

Edytowane przez polop81

Opublikowano
20 minut temu, polop81 napisał(a):

Bo myślałem ze znajdę tam parametryzacje ale się zdziwiłem. Plik z parametrami jakie ma rozszerzenie?

Albo inaczej jak wrzucic parametryzacje do kamery?

zdc z obsługą VZE wrzuć i wykonanie kodowania pod znaki. 

image.png.8e75d7c0a8f025bfe3fd4329a309a094.png

Opublikowano
23 godziny temu, turzol napisał(a):

zdc z obsługą VZE wrzuć i wykonanie kodowania pod znaki. 

image.png.8e75d7c0a8f025bfe3fd4329a309a094.png

Dzięki za podpowiedz.

Tan plik mogę pobrać np z erwin czy tylko online?

Opublikowano
W dniu 29.08.2025 o 17:29, andy63 napisał(a):

Witam chcialbym dodac swoje 5 groszy y w tym poscie podam link do Hiszpañskiej strony jak zrobic parametryzacje kamery zeby czytala znaki w prosty sposob i za 6 euro do tego tylko jest potrzebny soft VCTool y dongle za 4 euro ( przy uzyciu tlumacza wrzystko jest jasne) sprawdzone y dziala 100%

WWW.AUDISPORT-IBERICA.COM

Abro este hilo para compartir con vosotr@s como he parametrizado la cámara de mi A4 B9 por la friolera...

Potwierdzam sposób działa, zrobiłem wg intrukcji i wszystko jest ok. kabel chiński klon godiag j2534. Koszt 6 euro+kabel.

Opublikowano
W dniu 29.08.2025 o 17:29, andy63 napisał(a):

Witam chcialbym dodac swoje 5 groszy y w tym poscie podam link do Hiszpañskiej strony jak zrobic parametryzacje kamery zeby czytala znaki w prosty sposob i za 6 euro do tego tylko jest potrzebny soft VCTool y dongle za 4 euro ( przy uzyciu tlumacza wrzystko jest jasne) sprawdzone y dziala 100%

WWW.AUDISPORT-IBERICA.COM

Abro este hilo para compartir con vosotr@s como he parametrizado la cámara de mi A4 B9 por la friolera...

U mnie również w Q7. Całkowity koszt to 78zł (kabel + flash).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Właśnie zrobiłem parametryzacje kamery poprzez vctool . Jednak mam komunikat brak dostępnych znaków … opcja w adaptacjach ide04733 także jest niedostępna… poda ktoś po kolei co i jak zakodować?

rozwiazane.

Edytowane przez Krzysiek79
Rozwiazane

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Czy da radę za pomocą vcds wykodować rozpoznawanie znaków drogowych lub nawigacji aby nie wyświetlał się komunikat ,,rozpoznawania znaków ograniczone" ?

Mam nie aktualną mapę (nie ma map do mojej wersji mmi) i jak wjeżdżam na drogę której nie ma na mapie to wyświetla mi taki komunikat.

Zależy mi na tym aby nie wyświetlał się komunikat, ktoś wie jak to zrobić ?

Wszystko seryjne ( nic nie było dokładane): MIBH2 z nawigacją 2016r. i rozpoznawanie znaków drogowych.

Opublikowano
46 minut temu, joe94tm napisał(a):

Witam.

Czy da radę za pomocą vcds wykodować rozpoznawanie znaków drogowych lub nawigacji aby nie wyświetlał się komunikat ,,rozpoznawania znaków ograniczone" ?

Mam nie aktualną mapę (nie ma map do mojej wersji mmi) i jak wjeżdżam na drogę której nie ma na mapie to wyświetla mi taki komunikat.

Zależy mi na tym aby nie wyświetlał się komunikat, ktoś wie jak to zrobić ?

Wszystko seryjne ( nic nie było dokładane): MIBH2 z nawigacją 2016r. i rozpoznawanie znaków drogowych.

Podjedź zrobimy jak należy

https://www.facebook.com/vagstudiotychy/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.08.2025 o 21:59, Muskel1 napisał(a):

Coś jest nie tak z Twoim VCP.

Bingo ! 

Nie bedę opisywał swoich perypetii z reklamacją VCP 😅

Ale po usunięciu usterki związanej z głowicą, kamera w końcu przyjęła plik Flash 😁

Tak więc operacja została (po 7 miesiącach) zakończona sukcesem 😂

Opublikowano
3 minuty temu, zduno napisał(a):

Nie bedę opisywał swoich perypetii z reklamacją VCP 

Były z tym problemy?

Opublikowano

Ogólnie zgłoszenie przez support "leżało" pół roku i nic się z tym nie działo (ja też miałem inne sprawy na głowie i zapomniałem o tym). Jak mi się przypomniało to napisałem bezpośrednio do VCP i tutaj zadziałali już szybko. Odesłałem im głowice, która na testach podobno wyszła sprawna, ale przysłali nową, ktora też nie działała. Finalnie połączyliśmy sie przez TeamViver i głowica została "ogarnięta". 

Prawdopodobnie to nie był problem z samą głowicą, tylko z ustawieniami programu- w ktorych nigdy nic nie grzebałem. 

Edytowane przez zduno

Opublikowano

Jaki system operacyjny?

Opublikowano

Windows 11 Pro.

Opublikowano

Ok. To powinno normalnie działać.

Opublikowano

Ogolnie glowica od poczatku nie chciała mi sie łączyć z ECU silnika (jak mialem A4 B9). Ale uznałem, ze tak ma być z tą glowica. 

Do diagnostyki używałem jeszcze VCDS. 

Teraz po naprawie, VCP również łączy sie ECU silnika. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, czy ktoś ma może pliki do parametryzacji kamery o nr: 8w0907217F ? Na serwerze VcTool jest brak plików do tej kamery.

Pozdrawiam Karol

Opublikowano

Musisz zainstalować za pomocą VCP. Tam jest dostępny ten plik.

Screenshot (721).png

Opublikowano

Niestety nie mam Vcp. Mam wykupiona subskrypcję w vctool. Nie wiesz może czy nie podejdzie ten plik do vctool wiem że pliki od Vcp są przypisane do danej głowicy ale może w programie vctool pójdą? Mógłbyś mi go zamieścić do pobrania?

Pozdrawiam Karol

Opublikowano

Nie zadziała.