dzagu Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Witam, mam problem z wskazaniem poziomu oleju w mmi. Co jakiś czas otrzymuje komunikat z prośbą dolania litra oleju. Na bagnecie poziom oleju jest okej, w vcds poziom oleju waha się od 65mm do 70mm w zależności czy ciepły czy zimny. Czy mogę przeprowadzić jakąś adaptację wskaźnika, czy to problem samego czujnika? Co mogę zrobić? Edytowane 3 Września 2020 przez dzagu
peter22 Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 W dniu 3.09.2020 o 16:22, dzagu napisał: Witam, mam problem z wskazaniem poziomu oleju w mmi. Co jakiś czas otrzymuje komunikat z prośbą dolania litra oleju. Na bagnecie poziom oleju jest okej, w vcds poziom oleju waha się od 65mm do 70mm w zależności czy ciepły czy zimny. Czy mogę przeprowadzić jakąś adaptację wskaźnika, czy to problem samego czujnika? Co mogę zrobić? u ojca w q5 zapalił mi sie wczoraj identyczny komunikat , spuściliśmy olej do bańki i okazało się że jest tyle ile powinno . Jakieś podpowiedzi co może być przyczyną ??? Jakiś czujnik ???
gruzin519 Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 Błędy jakieś są po skanowaniu? Być może czujnik poziomu oleju kończy żywot
peter22 Opublikowano 21 Marca 2021 Opublikowano 21 Marca 2021 nie ma błędów , obstawiam również ten czujnik
dzagu Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Opublikowano 22 Marca 2021 W moim przypadku wymie ilem czujnik poziomu oleju w misce i problem z komunikatami znikł. 1
peter22 Opublikowano 22 Marca 2021 Opublikowano 22 Marca 2021 11 godzin temu, dzagu napisał: W moim przypadku wymie ilem czujnik poziomu oleju w misce i problem z komunikatami znikł. dzisiaj zamówiłem nowy czujnik i nowy olej z filtrem . Zobaczymy czy to będzie to . Dam znać co i jak
peter22 Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Czujnik wymieniony, olej i nowy filtr również . Wymiana okazała sie strzałem w 10 . Czujnik 250 zł hella aso tej samej firmy 350
Rekomendowane odpowiedzi