Copywriter Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Szukałem nie znalazłem. Wybaczcie jeśli już było. Przy jakiej temperaturze włącza się wentylator chłodnicy w 1.6? Dziś miałem 90 i 2 podziałki i wentylatora nie słyszałem...
lukaszr Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Poczytaj tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_pytanie_o_wentylator-t45622.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_istne_czary_z_temperatura_silnika-t10867.0.html
musti Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ten po prawej stronie (większy) napędzany jest paskiem od silnika poprzez sprzęgło wiskotyczne i obraca się zawsze po uruchomieniu silnika, natomiast po lewej stronie masz wentylator elektryczny który pracuje tylko wtedy kiedy wzrośnie temperatura silnika ponad normę oraz jak włączysz klimę.
Copywriter Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 No okej... Ale ja nie mam klimy... i nie mam żadnego drugiego wiatraka (a może powinienem mieć ten drugi wiatrak?)... Jak to jest? A ten z visco na pasku też się załącza jakoś elektrycznie?
rebeliant26 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 kolego, powinienes miec wiatrak na wiskozie tak jak jest u mnie i on chodzi non stop zaraz po uruchomieniu silnika wiec spokojnie napewno silnik Ci sie nie zagrzeje jesli wszystko masz sprawne jak trzeba.
Copywriter Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ten mam;] Dzięki za odpowiedź! Temat można zamknąć.
_Solar_ Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 kolego, powinienes miec wiatrak na wiskozie tak jak jest u mnie i on chodzi non stop zaraz po uruchomieniu silnika wiec spokojnie napewno silnik Ci sie nie zagrzeje jesli wszystko masz sprawne jak trzeba. wiartak chodzi na wolnych obrotach od momentu uruchomienia silnika,mozna go zatrzymać ręką,zasprzęgla się wowczasz gdy osiągnie odpowiedną temperaturę
Rekomendowane odpowiedzi