Majewski61 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Witam. Jak można bezpiecznie zdjąć listwę progową z drzwi prawych lub lewych, która u mnie jest srebrna z napisem S line i białym podświetleniem. Podświetlenie to uruchamia się - jak zauważyłem - podczas otwierania drzwi i takie napięcie jest mi potrzebne do podświetlenia innych elementów samochodu. Mam Audi A4 B9 z 2018 roku 2,0TFSI. *Trzeba czytać do czego dany dział jest: "Manuale - DIY - zrób to sam - W tym dziale znajdziesz poradniki, dzięki którym sam dokonasz napraw lub modyfikacji w swoim aucie." - wątek przeniesiony
Tomnik Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 1. Napisz jakie inne elementy miałyby być zasilane z tego punktu(listwy progowe) instalacji elektr. auta 2. Listwy te na 99,999% zasilane są prądowo, nie napięciowo. Podłączenie dodatkowego/dodatkowych odbiorników energii elektrycznej nie jest dobrym pomysłem. Najprawdopodobniej skutkować będzie brakiem zasilania całego tego układu. 3. Po co chcesz demontować te listwy, skoro "dostęp" do ich zasilania możesz znaleźć w innym miejscu instalacji elektrycznej auta ?
Majewski61 Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 To miałbym prośbę o wskazanie gdzie najlepiej byłoby wpiąć się, aby uzyskać prąd pojawiający się przy otwarciu drzwi. Może dostęp byłby od któregoś z bezpieczników. Prosze o radę.
Rekomendowane odpowiedzi