kj01 Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 Witam, podłączyłem ostatnio vaga do auta i okazało się ze znowu mam padnięty czujnik temp paliwa w pompie, dodam ze od początku roku wstawiłem już 2. Co jest grane? trafiają mi się badziewne czujniki czy z pompa coś nie tak?
Dev Opublikowano 14 Września 2020 Opublikowano 14 Września 2020 1 godzinę temu, kj01 napisał: Witam, podłączyłem ostatnio vaga do auta i okazało się ze znowu mam padnięty czujnik temp paliwa w pompie, dodam ze od początku roku wstawiłem już 2. Co jest grane? trafiają mi się badziewne czujniki czy z pompa coś nie tak? wiazka uszkodzona
kj01 Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 Ale gdzie? W samej pompie czy gdzieś przy niej. Jest gdzieś schemat jakich i gdzie szukać przewodów?
kj01 Opublikowano 22 Września 2020 Autor Opublikowano 22 Września 2020 Rozebrałem nastawnik i sprawdziłem. Ktos musiał wcześniej grzebać przy nastawniku bo luty nie były oryginalne a 4 blaszka była ułamana i stąd ten bład z usterka czujnika. Troche sie napociłem żeby to zlutować. Jak na razie nie ma błędu. Ale mam pytanie bo po zagrzaniu silnika temp paliwa jaka pokazuje mi vag sie różnią. Otóż w BS grupa 000 ramka 9 temp - 158 stC. a w MS grupa 7 tylko ok 58 stC. Dodam ze temp paliwa z BS jest brana pod uwagę przy ustawianiu kata wtrysku.
Rekomendowane odpowiedzi