Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Problem ze stacyjką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sie podepne, mój problem wygląda tak, otóż po przekręceniu stacyjki w poz. zapłonu jest wsio ok. problem pojawia się później, przekręcam kluczyk do końca i nic..... tak jakby czekał na dostawe prądu, dopiero po około sekundzie autko pali bez problemu. Kolejne uruchomienia już normalnie, AQ jest nowy :mysli: czy to ta magiczna kostka stacyjki?

Opublikowano

Myślę ,że tak. Kostka stacyjki to nic innego jak mała rozdzielnia prądu.Układ styków jest tak dobrany ,że każde położenie "kluczyka" w stacyjce tak na prawdę powoduje inne położenie styków w samej kostce .I to właśnie w tej kostce wypalają się końcówki styków lub pęka zaczep sprężyny odpowiedzialnej za prawidłowe położenie "kluczyka " w stacyjce - tym samym odpowiedni kierunek przepływu prądu. To do kostki stacyjki są podpięte wszystkie przewody elektryczne a nie do "wkładki zamka - kluczyka stacyjki".

Opublikowano

Koledzy mam taki problem jechał i zaczął mi subwoofer buczeć w bagażniku zbliżam się do skrzyżowania kierunki nie działają zjechał na stacje patrze Xeon nie pali wyłączam silnik przekręcam stacyjkę Xeon pali awaryjne tez podjeżdża kumpel chwile pogadaliśmy chce odpalać samochód przekręcam kluczyk i nic 0 a prąd jest czy to czasami nie walnął od zwarcia ten duży bezpiecznik pod kierownicą ...

Opublikowano

janusz_stg - po prostu :hi: z głów. wielkie dzięki.

Opublikowano

Musiałem wymienić rozrusznik .....i po sprawie :hi: