Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rdza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem w trakcie poszukiwań A4 B7. Dzisiaj otrzymałem raport odnośnie jednej sztuki, wykryto nalot rdzy przy sprężynach oraz z tyłu progów. Jak dla mnie to na zdjęciach wygląda więcej jak nalot. Proszę o radę czy w ogóle zawracać sobie głowę.

2020092521410787433400.jpg

2020092521410438707800.jpg

2020092521410167241400.jpg

2020092521405908117200.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie nadkola i zakola tył wyglądają nie lepiej. Nie jedno b7/b6 tak będzie wyglądać, kwestia podejścia do tematu i opłacalności wybebeszenia i zrobienia konkretnej konserwacji. Samochód golas to bym spasował, jak nie, jechać i oglądać o ile blisko, jak gdzieś dalej przemyśleć sprawę.

Opublikowano
  • Autor

Podwozie auta w stanie dobrym, jednak do weryfikacji i usunięcia dwa wycieki ( płynu chłodzącego oraz oleju) , Widoczne ślady korozji powierzchniowej na układzie wydechowym elementach zawieszenia oraz podwoziu ( zwłaszcza w okolicy progów pojazdu w tylnej części) w przyszłości będzie konieczność zabezpieczenia progów.
Brak uszkodzeń mechanicznych podwozia. Brak wycieków w tylnej części pojazdu. 

Taki był opis speca z autotesto. Jak dla mnie progi i kielichy to już do naprawy a nie nalot.

Opublikowano

No to ładny opis, w przyszłości haha to kiedy jak zgniją? To wymaga działania na już. Dokładna ocena to nie ze zdjęć na jaką sakle ruda szaleje, w większości przypadków wystarcza oczyszczenie i zabezpieczenie by nie gniło ponownie. Mam b6 i robiłem to u siebie, na forum jest kilka relacji jak to mniej więcej wygląda.

Edytowane przez tass

Opublikowano
  • Autor

Teraz to ja myślę żeby nie kupować tego samochodu. Tak czy inaczej to tak jak mówisz ocena co trzeba będzie robić na miejscu Ślężę zdjęć widać że progi i kielichy już trzeba naprawiać oraz zabezpieczyć. Teraz pytanie jakie to koszty?

Opublikowano
3 minuty temu, Maro_1 napisał:

Teraz to ja myślę żeby nie kupować tego samochodu. Tak czy inaczej to tak jak mówisz ocena co trzeba będzie robić na miejscu Ślężę zdjęć widać że progi i kielichy już trzeba naprawiać oraz zabezpieczyć. Teraz pytanie jakie to koszty?

A ile takie B7 kosztuje i napisz coś więcej na jego temat (silnik, wyposażenie, przebieg)?

Opublikowano
  • Autor

A4 B7 2006 1.8T 163KM Quattro, siedzenia alcantara podgrzewane , lewy tył drzwi oraz błotnik robione po kolizji . cena była 24800 po negocjacjach i upuście na przerejestrowanie 23500. Samochód ze Szwecji do przerejestrowania i opłat. Przebieg 210000

Edytowane przez Maro_1

Opublikowano

Żeby nie ta korozja to cena wydaje się ok. Auta ze Skandynawii są zawsze bardziej skorodowane. 

Opublikowano

Auto ze Szwecji...to już wiadomo czemu tyle rudej.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie gdyby nie ta korozja. Mój brak doświadczenia zadecydował o tym że sprawdzałem to auto, bo gdybym wiedział że ze Szwecji auta takie są to bym sobie głowy nie zawracał. 

1.jpg

Edytowane przez Maro_1

Opublikowano

Pozaglądajcie w swoje nadkola, sanki itd i zobaczycie ile rudej :D Ja widziałem trochę niemców, Anglików z dziurami już... Wiadomo, może ze Skandynawii auta są bardziej narażone na rdzę, bo sól itd, ale ogólnie jest to wadą w małyszach itd to słabe zabezpieczenie tylnych nadkoli. 

Edytowane przez szpakuziom

Opublikowano
  • Autor

we wtorek jadę zobaczę, a jutro sprzedawca ma mi zdjęcia tych progów zrobić bardziej dokładne. Jutro będę się konsultował z mechanikiem jakie koszty naprawy. Tak czy inaczej chciałem zabezpieczyć całe podwozie. To nie jest nowe auto i trzeba być tego świadomym że zawsze coś jest do naprawy.

Opublikowano

Trochę tak drogo, same fotele i quattro, brak xenon, felgi za ładne nie są. Pierwszy serwis, naprawa korozji (demontaż tylnego zawieszenia baku paliwa, plastików tanie nie będzie)  wyskoczą jakieś inne naprawy i robi się ładnie ponad 30k. 3 miesiące i samochód 15 lat mimo, że to nie fiat czy ford to trzeba się dobrze zastanowić nad opłacalnością.

Opublikowano
10 godzin temu, szpakuziom napisał:

Pozaglądajcie w swoje nadkola, sanki itd i zobaczycie ile rudej :D 

No właśnie, każdy mądry, bo tam nie zagląda i się nie przygląda, a one tak wyglądają... to nie to co było w b5. Takie to są padliny niestety.
Nawet polskie potrafią być tak przegnite.

Na pocieszenie jak oglądałem Subaru w podobnych rocznikach to już były dziurawe kielichy tylnych amortyzatorów xD

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, tass napisał:

Trochę tak drogo, same fotele i quattro, brak xenon, felgi za ładne nie są. Pierwszy serwis, naprawa korozji (demontaż tylnego zawieszenia baku paliwa, plastików tanie nie będzie)  wyskoczą jakieś inne naprawy i robi się ładnie ponad 30k. 3 miesiące i samochód 15 lat mimo, że to nie fiat czy ford to trzeba się dobrze zastanowić nad opłacalnością.

no właśnie i dlatego będę szukał czegoś innego bo przy takiej rudej zgniliźnie to nie wyczyści się wszystkiego do końca i znając życie za 2 lata wyjdzie od nowa. :-(

Edytowane przez Maro_1