Gość kaniasty Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Oto moje pierwsze Audi które kupiłem na giełdzie w Kownie (Litwa) za dobre pieniądze. Miałem do wydania 4tys Euro. W tej cenie był ładny Focus hatchback 1,9tdi 2000r i z tego samego roku Toledo 1,9tdi 90KM, bardzo zadbane, ale we wnętrzu się nie zakochałem. A że miałem jeszcze godzinkę to stwierdziłem, że po tych 6 godzinach przeszukiwania lawet ta 1 godz nie zrobi różnicy. Warto było. miałem szczęście bo stała blisko bramy wjazdowej i nawet można było się przejechac (kto był na takich giełdach wie o czym mówię ) Marzyłem wcześniej o A4 gdy pojeździłem kolegi autkiem. Mimo iż planowałem zakup auta o roczniku min 1999 to bez wahania zakupiłem Cherry Lady z 1996r. W Polsce przegląd wykazał jedynie przedni wahacz do wymiany. VAG natomiast zaskoczył mojego elektryka świetnymi parametrami pracy silnika, co dla mnie jest najważniejsze i z tego jestem mega zadowolony. Mam przejechane 267tys, jeżdżę na Mobilu 5W50. W zeszłym miesiącu wsadziłem na przód tarcze Brembo i klocki Bosh (choc lepsze są Ferodo bo Boshe są twarde). Ostatnią inwestycją był zakup alu i opon bo miałem ją sprowadzoną na zimówkach. Felgi RH 8J 17'' ET55, przód Barum 225/45, tył Dunlop 235/45. Turlają się dobrze Po pól roku: regenerowałem rozrusznik i wymieniłem tylne hamulce na tarcze Febi i klocki Steinhof ( u mnie popiskują, nie polecam) Po póltora roku: wymiana paska alternatora guma łącznik dolotu kolektora ssącego padł autoalarm:( Wymieniony na nowy z pakietem komfort wymiana czujnika położenia wału olej Catrol Magnatec 5W40 pozdro dla audimaniaków
zbyszek512 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 szlachetna fura tylko troszke wysoka, jakiś sportowy zawias lub gwintowany by się przydał
Gość kaniasty Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 widziałem komplet 4 sprężyn obniżających o 40mm z możliwością montażu z seryjnymi amortyzatorami w dobrej cenie. A na gwintowane nie mam kasy. Moich amorów nie chcę wymieniac bo mają powyżej 80% zużycia, poza tym cenię sobie komfort i nie myślę o sportowym zawiechu. Ale zestawik sprężyn wystarczyłby myśle..Tylko będzie lipa gdy przyjdzie sezon zimowy i wsadzę 15'' 195x65:(
GRazny Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Kolego nie słuchaj się ich i tak masz dobre zawieszenie na polskie drogi więc nie obniżaj zmień na poliftowe tylne lampy i przemaluj lamki do koloru lakieru i zmień też kierunki boczne na białe dodaj zdjęcia wnętrza jestem podobnego zdania... Kownie (Litwa) od każdej reguły są wyjątki... fajnie że trafiła Ci się w takim stanie...
zbyszek512 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 gwintowne zawieszenie ma ten plus że możesz sobie na zime podnieść go troszke,ale wielkim minusem jest cena, jeśli zapodasz te sprężyne o których pisałeś myśle że będzie wystarczająco obniżony i nie zmieni Ci to w tak drastyczny sposób komfortu jazdy
Mati18TcV Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ja sie zgodze gwint by sie przydał
Gość kaniasty Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 w sumie z moich pomiarów (ręcznych)wynika że, że średnica koła (wraz z oponą) 17calix225/45 jest tylko o 2cm większa niż koła z oponą zimową 15calix195/65. dla jednych tylko a dla innych aż...Ale jak pomyślę o manewrowaniu na moim ciasnym i okrawężnikowanym parkingu to cieszę się z mojego prześwitu
Rekomendowane odpowiedzi