Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t bfb 300+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie mam stage 2,  235hp i jest fajnie aczkolwiek apetyt rośnie....

Mniej więcej wiem jak to osiągnąć, aczkolwiek chciałbym żeby to było zrobione na lata, dlatego zastanawiam się nad zakuciem dołu i o ile nowe korbowody są jeszcze nie kosmicznie drogie to tłoki już troche swoje kosztuja...

Da się jakoś dobrać tłoki z jakiegoś innego silnika/mocniejszego? tak żeby nie bawić się w rozwiercanie/strokera ?

I jeszcze pytanie o odprężenie silnika, jak to się ma do pytania wyżej ? bo nie chciałbym kombinować z grubszą uszczelką...

Opublikowano

Tłoki z Bama, albo odprężyć swoje, k04-064 i 300 km bez problemu powinno wyjść.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Łukasz13 napisał:

Tłoki z Bama, albo odprężyć swoje,

a co będzie lepszym rozwiązaniem ?

Opublikowano

tłoki z BAMA bo mają sworzeń 20mm

Opublikowano

Pierwsze i zasadnicze pytanie. Jaka jest kondycja silnika? kompresja, stan głowicy, ciśnienie oleju, itp?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, morelo napisał:

Pierwsze i zasadnicze pytanie. Jaka jest kondycja silnika? kompresja, stan głowicy, ciśnienie oleju, itp?

silnik w bardzo dobrym stanie, parametry idealne,

może ktoś podać numer tłoków od BAMa jakich szukać ? bo znalazłem nie wiele, ale różnią się od siebie a niby wszystkie do BAM...

I jeszcze pytanie co do k04, czy iść w k04-064 czy jakąś hybryde na bazie k04, bo wyczytałem że standardowa będzie dość późno wstawać i z dołu będzie troche brakowało mocy... 

Opublikowano

No to Jeśli u Ciebie Motorownia w bardzo dobrym stanie to bez problemu na dobrej turbosprężarce k03 hybryda na bazie K04-064,czyli K03-029RS  powinno być w okolicach 270 koni 380 niutonometrów. Oczywiście kat out, DP, wtryski 430, sztywny tip, ic 230, przepływka 3 cale, itp

Ale co do pytań. Jeśli planujesz moce w granicach 320-340 to wystarczy ci kute korbowody, tłoki bama lub podkładka odprężająca.  Jeśli zaś chcesz Na okolice 370KM no to koniecznie hybryda na bazie K04-064, Żeby na ładnie wstawało z dołu to musiałbyś mieć zrobionego strokera a tak, musisz się liczyć z tym większe Turbo będzie później wstawać.

w 1.8 hybryda K04-064 to obstawiam 1 bar przy 3500rpm.

Opublikowano
28 minut temu, morelo napisał:

w 1.8 hybryda K04-064 to obstawiam 1 bar przy 3500rpm.

dokładnie jak kolega powyżej pisze potwierdzam

k04 064 w 1.8T ma 1 bar w okolicach 2900 a 3000 RPM

Edytowane przez hopek03

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, hopek03 napisał:

dokładnie jak kolega powyżej pisze potwierdzam

k04 064 w 1.8T ma 1 bar w okolicach 2900 a 3000 RPM

to jeszcze ni tak źle, teraz moja hybryda wstaje przy 2800,

jeszcze pytanie bo spotkałem się z oznaczeniem k04 064 jako standard, oraz k04 064 jako hybryda, 

byłem pewny że k04 064 to standardowa suszarka, a oznaczenia typu k04-XXX to właśnie hybryda jak to jest ?

bo podobnie jak z tłokami znalazłem kilka turbin z różnymi oznaczeniami, większość do 400hp, wygląd ten sam z kolektorem, a ceny od 1500 do 4000...

Opublikowano

k04 064 bierz ze sprawdzonego źródła bo na aliexpres też sprzedają podróby takie turbo to koszt 4000 u sida bym brał jak co

Opublikowano
  • Autor

a co sądzisz o korbowodach z aliexpress ?

a w pl

FMIC.PL

AUDI / VW 1.8T 20mm - kute korbowody JRspec ►FMIC.PL◄ Twój tuningowy sklep internetowy!

Opublikowano

weź sobie korby polskie princa wiercone

pamiętaj że każde korby co zakupisz dobrze dać do sprawdzenia trzymania wymiarów i osiowości

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 1499 zł - Korbowody kute PRISM VW Audi 1.8T 20 RIFLE DRILLED (9201166559). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Edytowane przez hopek03

Opublikowano
  • Autor

czy można gdzieś je dostać taniej ? bo z śrubami ARP to 1.9k wychodzi, chyba że jest jakiś tańszy zamiennik śrub ?

Opublikowano
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 120 zł - Śruby korbowodów 3/8" - zestaw do 4 cyl. (8052228158). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Ten sam sprzedawca ma, wysil się trochę szukaj czytaj.

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, morelo napisał:
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 120 zł - Śruby korbowodów 3/8" - zestaw do 4 cyl. (8052228158). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Ten sam sprzedawca ma, wysil się trochę szukaj czytaj.

właśnie szukam i czytam, tylko podałeś link do używanych, ja brałem pod uwage nowe...

Opublikowano

dokładnie ten sam sprzedawca ma takie śruby ale jak widzę że ktoś pisze chce ras a dobrze a na wszystkim chce oszczędzić to dla mnie to porażka

Opublikowano
  • Autor

sluchajcie, pracuje w troche innej branzy ale z doswiadczenia wiem ze czasami sa produkty o takich samych parametrach i jakosci tylko bez konkretnego znaczka i kosztuja duzo mniej, dlatego poprostu szukam jakis rozwiazan zeby nie placic za darmo, nie zarabiam nie wiadomo ile zeby sie nie martwic o koszta. 

nigdzie nie napisalem ze chce to zrobic najtanszym kosztem, pozatym wszystkie czrsci do tej pory jakie kupowalem do audi nigdy nie byly z dolnej polki 

Opublikowano
12 godzin temu, sky2k napisał:

właśnie szukam i czytam, tylko podałeś link do używanych, ja brałem pod uwage nowe...

nowe.jpg