Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kamera cofania w A4 B9 nie reaguje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Myślę, że z takimi kodowaniami już kupił tę kamerkę.

Sory za offtop ale podziwiam Cię chłopie... Co chwilę czytam tematy w których się udzielasz i praktycznie każdy jest rozwiązywany. Mega wiedza, dobrze jest mieć takich ludzi na forum. Pozdrawiam. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Dziękuję za miłe słowa, jak coś wiem to pomogę😉

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Myślę, że z takimi kodowaniami już kupił tę kamerkę.

Wielkie podziękowania dla Muskela, czy można postawic Ci piwo zdalnie, gdyż ja mieszkam w wschodzniej Polsce a Ty w DE? Jeszcze nie jest finalny sukces. Na desce świeci presense, adaptivity lights, i świateł dlugich. Coś chyba ta kamerka dokodowała mi z dziedziny kamery. Mam Matrixy i Presense, - nie posiadam radarów. @Muskel1 co powinniem odkodować?

Opublikowano

Nic nie musisz mi stawiać😉

Masz komunikaty na desce bo coś jest nie tak z przednią kamerą. Masz gdzieś najstarszy auto-scan np. sprzed kupna auta lub zanim cokolwiek zmieniałeś?

W kamerze jest błąd niepoprawnego kodowania, więc coś ktoś musiał pozmieniać.

Opublikowano

Spoglądałem na kodowanie Twojej przedniej kamery A5 i jestem zdania, że powinieneś w bajcie 20 zaznaczyć bit 5. Po zaznaczeniu odczekanie uśpienia sterowników, czyli jak zawsze, zaryglowanie auta pilotem na 15 min. po czym sprawdzanie czy działa.

Opublikowano
7 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Spoglądałem na kodowanie Twojej przedniej kamery A5 i jestem zdania, że powinieneś w bajcie 20 zaznaczyć bit 5. Po zaznaczeniu odczekanie uśpienia sterowników, czyli jak zawsze, zaryglowanie auta pilotem na 15 min. po czym sprawdzanie czy działa.

Niestety to nie pomogło. Sproboje przywrócić kodowania w 09, bo może tam coś nakombinowałem. Jeśli nie to to może używana kamera mi przemyciła pewne kodowanie nie pod moje wyposażenie. Proszę o jeszcze Twoje wsparcie w tym temacie.

Opublikowano

Zostaw ten bit 5 w kamerze aktywowany, gdyż powinien być aktywny przy matrixach.

Opublikowano

Masz jakiś najstarszy scan sprzed wszystkich zmian?

Opublikowano
8 minut temu, MTBXC napisał(a):

Niestety to nie pomogło.

Czy dalej jest błąd w kamerze dodyczący niewłaściwego kodowania?

Opublikowano

Przywróciłem kodowanie w 09 tym długim kodowaniem podanym wcześniej przez @Muskel1 i wyłączyłem w A5 Byte 20 BIT 5 i błąd kodowania zniknął jak i wyświetlanie kontrolek na desce rozdzielczej. Kamera cofania działa. Temat uważam za zakończony. Dziękuję ślicznie 🙂👏

• Lubię to 1
Opublikowano
14 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Czy dalej jest błąd w kamerze dodyczący niewłaściwego kodowania?

Dzisiaj wieczorem przejadę się i sprawdzę czy Matrixy dobrze działają.

Opublikowano

No daj znać. Przełącznik świateł w pozycję "Auto" i manetkę kierunkowskazów 1x do przodu, tak aby na zegarach zapaliła się kontrolka świateł z napisem Auto.

Opublikowano
16 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

No daj znać. Przełącznik świateł w pozycję "Auto" i manetkę kierunkowskazów 1x do przodu, tak aby na zegarach zapaliła się kontrolka świateł z napisem Auto.

Matrixy działały wzorowo. Jeszcze mi swieci kontrolka kanapy tylnej zlozonej jak zapale zaplon ale po chwili znika. Od czego może to być? Jedno mocowanie linki(do uwolnienia oparcia kanapy) w bagażniku mi uciekło z miejsca osadzenia i wajcha mi nie działa, ale to sobie poprawię jak znajdę czas.

Opublikowano

Wszystko jest tak jak ma być.

Wyciąg z instrukcji obsługi:

Screenshot_20240821_101045_Adobe Acrobat.jpg