Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pytanie o tuning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich klubowiczów :> mam pytanie związane z tuningiem mojej a4 z silnikiem 1,9 tdi 110KM afn mianowicie wymieniłem w tym samochodzie turbinke na tą z AWX z przerobionym środkiem kupiłem wtryski 0,216 dałem założyć dużo więkrzy intercooler ,wyrzuciłem kata tłumik środkowy a końcowy zmieniłem na ultera kolektor poszedł do czyszczenia, pompe paliwa narazie zostawiam seryjną bo niestać mnie już na przeróbke, a na mape wybieram się po świątach...pytanie moje brzmi, jaką bezpieczną moc i jaki moment można uzyskać po tych przeróbkach żeby silnik nie padł żeby wszystko fajnie chodziło przez długi czas i powiedzcie mi jeszcze co z olejem i rozrządem zostaje wszystko jak dawniej czy coś się zmieni?z góry dzięki za pomoc pozdrawiam :hi:

Opublikowano

jak zdrowa VP i reszta to okolice 170 PS-ow i ~ 340 Nm ...

Opublikowano

Witaj na seryjnej pompie 160KM , na pompie 11 można dociągnąć do 170 KM. Co do NM to zależy w jakim stanie jest twoje sprzęgło , jeśli dobre to max 350 NM.

Jeśli szukasz kompromisu między trwałością a mocą to dobry tuner na pewno znajdzie coś co Cię zadowoli. U nas na Śląsku polecam Dynosoft "Aligator" ( Wojtek ) lub jeśli masz chęci to kierunek Warszawa MR-Motors "Rogal" ( Witek ) , pozdrawiam :hi:

Opublikowano
  • Autor

dzięki chłopaki :hi: mój tuner zaproponował mi ok 160PS i 345 NM zeby nie katowac silnika, chciałem sprawdzic co myslicie na ten temat...a mozecie mi odpowiedziec jeszcze co z tym rozrzadem i olejem zotaje tak jak było?pozdrawiam :kox:

Opublikowano

zotaje tak jak było?

a co było ? :naughty:

Opublikowano

To i ja włoze swoje pare groszy....Tuner robi ci soft odpowidni do gratów jakie masz pod maską i ustawi wartości które są odpowiednie dla nich - dawke paliwa, kąt wtrysku, ciśnienie doładowania itp. A to ile silnik wygeneruje mocy to juz mozna powiedziec troche loteria :) Oczywiscie wynik bedzie oscylował w granicy która podałeś czyli okolo 160 KM...ale lepiej sie nie napinać na wynik zeby nie bylo rozczarowania jesli któras z czesci pod maską zawiedzie i wynik nie wyjdzie adekwentny do zastosowanych modów. Lepiej brac wszystko z przymrużeniem oka i finalnie mile się zaskoczyć. [br]Dopisany: 06 Kwiecień 2009, 13:29_________________________________________________A co do oleju to troche temat rzeka.... zmieniaj deko częsciej olej a rozrząd tak samo

Opublikowano
  • Autor

dzięki za rady chłopaki ,jak skończe to się pochwale narazie czekam na efekty ...pozdrowienia dla wszystkich szerokości :>

Opublikowano

mierzyl ktos przyspieszenie 160KM afn do 100km/h?

Opublikowano

Przy podobnych gratach wyszło mi 173KM i 350Mn ale FMIC jeszcze nie założony. Dużo zależy od pompy.

Opublikowano

Przy podobnych gratach wyszło mi 173KM i 350Mn ale FMIC jeszcze nie założony. Dużo zależy od pompy.

mierzyles temp w dolocie na tym ori IC-ku ... ?

Opublikowano

To może i ja się dołączę do temat tuningu AFN, robimy mody typu turbo BRD, wtryski 230, FMIC, pompa 11, i dobry soft do tego. Załóżmy że wyjdzie koło 190 PS, ale co z resztą gratów przy takiej mocy myślę tutaj o tłokach, korbach, wałku itd..... Jak taka moc może na nie wpłynąć, czy nie padną po 1 tyś. km??? Jak Wy to widzicie?

Opublikowano

To może i ja się dołączę do temat tuningu AFN, robimy mody typu turbo BRD, wtryski 230, FMIC, pompa 11, i dobry soft do tego. Załóżmy że wyjdzie koło 190 PS, ale co z resztą gratów przy takiej mocy myślę tutaj o tłokach, korbach, wałku itd..... Jak taka moc może na nie wpłynąć, czy nie padną po 1 tyś. km??? Jak Wy to widzicie?

ja to widze ze długo z taka moca to ten motor nie pozyje , za słaby ma dół na takie moce i góre zreszta tez granica to 170PS