Koziar993 Opublikowano 15 Listopada 2020 Opublikowano 15 Listopada 2020 Witam , borykam się z problemem wspomagania kierownicy . Kupiłem samochód z buczącym wspomaganiem , pierwsza wymieniona rzecz to pompa - padło na TRW po regeneracji , niestety nic się nie polepszyło , dalej buczało. Krok drugi - wymiana przewodów i zbiorniczka od wspomagania , niestety nie pomogło . Krok 3 - wymiana maglownicy na ori regenerowaną i tu przełom ! Wspomagania prawie nie ma , trzeba go " zerwać " kręcąc w prawo i lewo na zimnym silniku żeby działało , na rozgrzanym silniku wszystko jest OK , ale wyje dalej. Kolejnym krokiem jest oddanie maglownicy i włożenie innej + kupiłem oryginalną pompę wspomagania ale używkę. Czy ktoś ma jeszcze pomysły co z tym zrobić ? Płyn wlewam zielony - pierwsze podejście płyn z ASO , drugie podejście i trzecie febii . Juz powoli tracę cierpliwość, niestety auto wiecej stoi niż jeździ.
soul87 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zacznij od wymiany zaworka / śruby która łaczy przewód wysokiego ciśnienia z maglownicą.
Koziar993 Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Opublikowano 19 Listopada 2020 Hej , czy mowa o zaworku nr 12 ze zdjęcia? ps. Wymieniłem magiel i ori pompę z innego auta ale dalej wyje. Czy ten zaworek ze zdjęcia mogę po prostu wkrecic i już? Czy muszę zlewac płyn albo odpowietrzac?
soul87 Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 Nie, nr 16. Jezeli te sruby caly czas mimo wymiany magla zostaly te ktore byly z autem to bardzo mozliwe ze tam jest problem. w tej srubie jest plastikowy zaworek, potrafi sie psuc. To jest sruba/zaworek na wezu cisnieniowym od strony maglownicy.
Koziar993 Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Opublikowano 19 Listopada 2020 Zamówiłem, udało się znaleźć nowy OEM , 33 zł - ten z poniższego zdjecia .
Koziar993 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Opublikowano 20 Listopada 2020 7 godzin temu, soul87 napisał: 8E0422529 ? Dokladnie tak Mam nadzieję że to pomoże. Jedyne czego nie ruszyłem to sprzegielko alternatora . Reszta ju chyba była wymieniana .
Koziar993 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2020 Hej , wracam ponownie. Zaworek wymieniony , pompa założone od 2.0 ALT ( kolejna , z tym samym ciśnieniem ) do tego maglownica i dalej nic. Tzn. jest ciszej ale nie to samo co w innych autach , póki co się poddaje. Chciałem nalać gęstszy płyn , ale nie chce zniszczyć maglownicy. Zrobię głośniejszy wydech i może nie będzie już słychac. Dzięki za Twój czas i pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi