Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Gaz w 2.0 FSI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

albo moc i sama benzyna albo lepiej kupić wolnossący i wtedy gazować

Opublikowano

Jakos nie dawno natknąłem sie na artykuł gdzie jakas firma montowała LPG do silników typy FSI i była to instalacja V generacji wtrysk gazu w fazie płynnej.

Opublikowano
  wojtek26 napisał(a):

Jakos nie dawno natknąłem sie na artykuł gdzie jakas firma montowała LPG do silników typy FSI i była to instalacja V generacji wtrysk gazu w fazie płynnej.

to nie ma znaczenia czy 1,2,3,4 czy 5 generecja

liczy sie tylko sposób napełniania komory cylindrowej

Opublikowano
  michal_g84 napisał(a):

tu nie chodzi o to, że silnik jest z turbinką ale o sposób zasilania TSI TFSI itp są wyposażone w bezpośredni wtrysk paliwa... wielu ludzi ma 1.8 T z LPG nawet 2,7 BiTurbo i to śmiga..

Opublikowano
  talib1990 napisał(a):
  michal_g84 napisał(a):

tu nie chodzi o to, że silnik jest z turbinką ale o sposób zasilania TSI TFSI itp są wyposażone w bezpośredni wtrysk paliwa... wielu ludzi ma 1.8 T z LPG nawet 2,7 BiTurbo i to śmiga..

No zgadzam się z Tobą ale nie da się ukryć że najmniejsze prawdopodobieństwo powikłań po instalacji LPG jest w autku z silnikiem wolnossącym, ja słysząc opinie na temat instalek do silników z bezpośrednim wtryskiem w życiu bym się na to nie zdecydował, bo co do 1.8T i 2.7 BiT to już inna bajka i tam po prostu jest potrzebny znający się na rzeczy gazownik

Opublikowano

nie tylko gazownik ale i przystosowany do turbo junkers

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Instalacja wyglada na BRC i już dawno wspominałem, tylko w chyba w innym watku, ze BRC ma cos takiego w ofercie;) niewiadomo dokońca jak to działa z tego co słyszałem to na wolnych obrotach przelancza sie na benzyne ale to tylko plotki.

Tu link http://www.czakram.pl/grafika/pdf/folder_sdi.pdf jakby mozna ze zdjęcia wywnioskować to z bezposredniego wtrysku po zalozeniu instalacji to nagazie jest juz posredni, ale to tez moje przypuszczenie po nawiertach kolektora.

Opublikowano

TFSI nie będzie jeździł na gazie... :disgust:

Opublikowano
  Poziek napisał(a):

TFSI nie będzie jeździł na gazie... :disgust:

Mozesz sie deko rozwinąć? na mój nos jeździc może ale napewno nie tak samo jak na benzynie.

Opublikowano
  juby_p napisał(a):

na mój nos jeździc może ale napewno nie tak samo jak na benzynie.

Ale jaki jest sens montować gaz skoro będzie co chwila w korku przełączał się na benzynę...naprawdę zamiast kombinowac na siłę kupcie sobie A4 z silnikiem wolnossącym i zakładajcie gaz...

Opublikowano
  Poziek napisał(a):
  juby_p napisał(a):

na mój nos jeździc może ale napewno nie tak samo jak na benzynie.

Ale jaki jest sens montować gaz skoro będzie co chwila w korku przełączał się na benzynę...naprawdę zamiast kombinowac na siłę kupcie sobie A4 z silnikiem wolnossącym i zakładajcie gaz...

Niemam zamiaru zakładać gazu do TFSI a do wolnosacego FSI to chyba to samo??

Chodziło mi o fakt że można zamontować LPG ale silnik niedziała jak na benzynie no i na wolnych obrotach chodzi na benzynie a nie odpowiedź nie bo nie - bez obrazy Pozdrawiam.

Opublikowano
  juby_p napisał(a):

Niemam zamiaru zakładać gazu do TFSI a do wolnosacego FSI to chyba to samo??

do FSI też nie, do żadnego silnika z bezpośrednim wtryskiem

trzeba się z tym pogodzić i zapomnieć o temacie

Opublikowano

ze tez komus chce sie ciagnac jeszcze ten temat

silnik bedzie chodzil ale kulawo o wolnych obrotach zapomnij

ogolnie cala zabawa g....o warta.

Amen

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...