Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Procedura kodowania pilotów centralnego zamka w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalozylem ten watek tylko po to,zeby pokazac tym,ktorzy nie wiedza jak sie dopasowywuje piloty do c.zamka-filmik ,nakrecony przeze mnie nie jest najlepszej jakosci,ale ukazuje wszystko,co potrzeba-na wszelkie pytania odpowiem :wink4:

:arrow2:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/231992-kodowanie-przyuczenie-pilota-od-b7-w-b6/#entry3312821

:arrow2:http://mr-fix.pl/wpis/audi-vw-kodowanie-pilota-passat-golf-a3-a4-a6/

PROCEDURA ::

Otworz auto, wsiadz, wsadz kluczyk do stacyjki, zalacz zaplon, nacisnij na kluczyku przycisk zamknij, nastepnie nacisnij przycisk otworz, wylacz zaplon.

Opublikowano

Witam!

A co z immobilajzerem? Czy po zaprogramowaniu nowego kluczyka, ta funkcja jest aktywna?

Opublikowano

Witam!

A co z immobilajzerem?

tez jest wmiare prosto jezeli posiadasz pin do swojego, jezeli nie to jest kilka wyjsc szczytanie immo z dobrego kluczyka i wczytanie na nowy, kodowanie w ASO ok 200pln, spocik - napewno ktos ci pomoze ;). co do reszty uzyj :szukaj:

Opublikowano
  • Autor

Super film!

Mógłbyś go wrzucić na rapida aby zassać go na dysk i wrzucić do archiwum swojego? :decayed:

Orientujesz się czy do B5 schemat postępowania wygląda tak samo?

nigdy nie robilem w B5,ale wiem,ze na pewno musisz wejsc w sterownik centralnego zamka(35,a nie ,jak w B6 modolu komfortu 46 :wink4:)na pewno w adaptacjach(10) i tutaj,trzebaby sprawdzac kanaly-01 lub tez 21,lub wszystkie po kolei :naughty:,sprawdzanie sygnalu z pilota moze byc na tym samym kanale(007) lub 003-tez trzebaby sprawdzic :wink4: reszta jest tak samo :gwizdanie:

Fajny film :good:. Podaj jeszcze pls jak usuwać piloty :hi:

tak samo,jak je kodujesz,patrzysz ile i w ktorej pozycji sa zapisane-przykladowo masz w pamieci dwa piloty zapisane sa w taki sposob:1100, i teraz chcesz wywalic z pamieci ten z pozycji drugiej,bo niedziala,lub po prostu go zgubiles,wiec wchodzisz w adaptacje(10),kanal 21,w polu ''nowa wartosc'' wpisujesz 2(bo ten pilot,ktory chcesz usunac jest na pozycji 2) i adptujesz na jego miejsce ten,ktory jest dobry,lub inny,ktory chcesz wpisac w jego miejsce-i to wszystko :wink4:

jesli chodzi o rapida-nie mam pojecia,jak to sie robi-moze ktos nakreci o tym filmik :wink4:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2009, 19:22_________________________________________________na rapida nie dam rady,bo filmik zostal usuniety z aparatu i tylko na Youtubie mozna go zobaczyc :confused4:

Opublikowano

Wszystkie piloty można usunąć wchodząc w adaptację (10) kanał 00, a następnie Read i potem Save.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj dowiedziałem się od fachowca że kluczyk musi być dokładnie o tej samej częstotliwości inaczej nic z tego :good:

Opublikowano

witam, kupiłem autko z jednym działającym kluczem bo drugi był rozkodowany (tak mówil poprzedni właściciel) nie reagował na nic. No i korzystając z procedury vag com do zakodowania kluczyka udało mi się tylko to, że otwieram i zamykam nim auto ale po wlożeniu klucza w stacyjkę na liczniku kilometrów pojawia się napis "safe" i odpala mi auto na 2 sek po czym gaśnie. Co sie dzieje ?. Co zrobić lub jak zrobić by auto palilo normalnie również z drugiego klucza ? dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

immo w kluczu nie jest zaadoptowany do autka i pewnie nigdy nie byl. trzeba kluczyk doddac ;) i bedzie gralo

Opublikowano

witam, piszecie ze trzeba kluczyk z częstotliwoscią którą widzi centralka. To jak kupic taki kluczyk abym go wykorzystal do zaprogramowania do mojego auta???Pozdro.

Opublikowano

witam, piszecie ze trzeba kluczyk z częstotliwoscią którą widzi centralka. To jak kupic taki kluczyk abym go wykorzystal do zaprogramowania do mojego auta???Pozdro.

rozebrać działający kluczyk i sprawdzić na ilu MHz (MegaHertz-ach) nadaje

Nr kodowania IMO powinieneś mieć przypięty prz zapasowym kluczyku

Ja tylko chce poinformować żę procedury takie jak kodowanie imobilizera i klucza powinny być robione w ASO jeśli macie wykupione ubezpieczenie AC.

Ubezpieczyciel może zażadać od ASO podania dokumentów kodowania - jeśli nie ma to mogą odmówić wypłaty odszkodowania.

Opublikowano

witam - po obejrzeniu tego filmu jestem pod wrażeniem , kolega zasługuje na dużego BROWARA , ale moje pytanie jest takie , posiadam autko z jednym kluczykiem i drugi jest plastikowy przy którym jest zawieszka na której są 2 nakleiki z numerami , mam pytanie bo chciałbym sobie dorobić drugi kluczyk ,jaki to musi być ten kluczyk , czy musi posiadać w sobie jakiś imobilaizer , a co z alarmem , może ktos poda linka z takim pilotem - pozdrawiam

Opublikowano

Ten kluczyk, który masz należy zdemontować /rozsunąć/ i przeczytać: nr kluczyka oraz jego częstotliwość. Następnie taki sam dokupić, dorobić grot i zaprogramować zgodnie z instrukcją dostępną na forum. Zakładam, że na tabliczce z numerami jest PIN immo, jak nie - to ASO.

Opublikowano

Ten kluczyk, który masz należy zdemontować /rozsunąć/ i przeczytać: nr kluczyka oraz jego częstotliwość. Następnie taki sam dokupić, dorobić grot i zaprogramować zgodnie z instrukcją dostępną na forum. Zakładam, że na tabliczce z numerami jest PIN immo, jak nie - to ASO.

witam - czestotliwośc to juz spisałem ale nie wiem który numer to jest nr kluczyka -pozdrawiam[br]Dopisany: 01 Maj 2009, 18:39_________________________________________________Cytat: fly07 Dzisiaj o 16:10

witam - czestotliwośc to juz spisałem ale nie wiem który numer to jest nr kluczyka -pozdrawiam

już wiem jaki jest nr kluczyka u mnie , teraz tylko znaleźć taki vaga posiadam i do dzieła - pozdrawiam

Opublikowano

hmm a jak zaadoptować czyli dodać klucz do immo ? bo robie tak jak kolega zademonstrowal na filmie i dalej nic, tzn. otwiera, zamyka, ale nie odpala,(na zegarach dalej SAFE) czy to chodzi o cos innego, czy ja cos zle robie ?, czy moze potrzeba do tego nowej wersji vaga ? (uzywam 303-1) dzięki, pozdrawiam [br]Dopisany: 07 Maj 2009, 23:50_________________________________________________aha i moze dodam ze numery i czestotliwosci na kluczach sa takie same

Opublikowano
  • Autor

...to ,co na filmie,jest tylko do zakodowania klucza do centralnego zamka i alarmu-IMMO to juz inna sprawa,mozesz to zrobic Vagiem,ale musisz posiadac przywieszke z PINem,zeby wejsc w adaptacje sterownika IMMO (25) :wink4:

Opublikowano

...a jesli nie mam przywieszki to gdzie jeszcze moge znalezc pin do immo ? (procz ASO oczywiscie) jest gdzies moze w aucie ?

dzieki :mysli:

Opublikowano
  • Autor

bez odpowiedniego "sprzetu" raczej nie dasz rady...niestety,to nie jest takie proste... :wink4:

Opublikowano

hmm....czyli jedynie został ASO ? czy jest jeszcze jakies "ostateczne" rozwiązanie z którym ewentualnie mogłbym sobie poradzic ? :mysli: lub jaki sprzet jest do tego potrzebny ?

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

vag tacho,magic tacho :wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

..to chyba taniej bedzie pojechac do ASO, bo kupowac sprzet to raczej sie nie kalkuluje. dzieki :([br]Dopisany: 13 Maj 2009, 15:34_________________________________________________mam pytanie

jak wyglada PIN do immo, z ilu cyfr czy liter sie składa, bo byłem u klucznika i on miał taką sprytną maszynkę w którą włożył kluczyk i odczytało jakiś numer tzn. ciąg 16 cyfr i liter. co to jest ?