Mirek_miarka Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 W zeszłym tygodniu uderzyłem przednim kołem z dużą szybkością w krawężnik. Niestety okazało się, że zwrotnica jest pęknięta. Nie chce kupować używki, ale w oryginał też nie chcę inwestować. Nie wiem ile jeszcze nim pojeżdżę. Co polecacie w rozsądnej cenie?
Muskel1 Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Skontaktuj się z kolegą @TOM77 na pewno Ci coś dobrego poleci.
indyczes Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Jeśli używka z pewnego źródła to w czym problem?Zamiennikom nie ufam.
Mirek_miarka Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Opublikowano 27 Listopada 2020 Niby w niczym i może masz rację, że jak dobra używka to można zakładać . Jednak wolałbym założyć jakiś zamiennik w rozsądnej cenie . Mechanik w sumie też doradza mi używkę jeśli nie chce wydawać za dużo ...sam już nie wiem w którą stronę pójść ...
Muskel1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 24.11.2020 o 20:36, indyczes napisał: Jeśli używka z pewnego źródła to w czym problem? I tu jest problem. Skąd prwność, że z dobrego źródła? Może pochodzi z rozbitka i ma już jakieś mikro pęknięcia albo inne wady czego "na oko" nie widać. To jest odlew a nie stal że może być lekko skrzywione. To pęka po prostu. To jest zwrotnica, jak Ci strzeli w czasie jazdy przy 130 km/h bo kosztowała 200 zł mniej niż dobry zamiennik to inaczej na sprawę spoglądać będziesz. Używane części można wstawiać ale takie, które nie decydują o tym czy być albo nie być.
Mirek_miarka Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2020 Po przeczytaniu komentarza wyżej utwierdziłem się , że nie będę zakładać używanej zwrotnicy . Skusiłem się na zamiennik bodajże marki skv . Założone , jeździ , nic się nie dzieje , zobaczymy jak długo . Mam nadzieje , że do zmiany auta wytrzyma .
mariusz9 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Witam wszystkich odgrzewam temat troche stary ale założyłem zwrotnice nowe zamiennik firmy reinnhof ustawiali zbieżność auto się prowadzi dobrze.Chce się dowiedzieć od Ciebie czy to nie ma wpływu na np.ścinanie opon itp?
Rekomendowane odpowiedzi