dabek1990 Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Witam. Jestem po wymianie maglownicy. Po wymianie silnik na lpg zaczął głośno stukać na lpg na benzynie jest ok. Słychać to w filmie https://youtu.be/LpWHSY3wp54 Co to może być?
przem8 Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Sprawdź czy wtryski lpg nie dotykają jakiejś osłony.
dabek1990 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Wtryskiwacze są na obudowie silnika na wierzchu. Możliwe że źle zostały podpięte?
pulpecik Opublikowano 28 Listopada 2020 Opublikowano 28 Listopada 2020 Uprzedzam -nie oglądałem filmiku, bo słuchawki na piętrze, a dzieciaki usypiają.... Stuka zapewne wtryskiwacz albo pulsując wężyk prowadzący gaz do kolektora. Zazwyczaj są one po partacku długie jak baty ale i krótkie potrafią "pukać". U mnie w ADR aby były króciutkie frezowałem otwór w mocowaniu listwy PB i przez niego poszedł jeden wężyk. No i pukał o brzeg otworu... i puka znowu, bo wyleciała otulina. Pyka jak popychacz niemal.
maly8181 Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 pewnie spadnięty przy kolektorze i pompuje gaz pod maskę sprawdz to bo auto spłonie
Rekomendowane odpowiedzi