Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam, co to może być za przewód? Sterowanie od WEBASTO czy co? Tak jakoś niefachowo to wygląda, druciarstwo czy co? Piszę bo mam podwyższoną dawkę biegu jałowego i dziwny żądany kąt wtrysku na poziomie 4 PGMP a powinno być zdaje się 2 ATDC. Proszę o pomoc, co to za licho...
grzanek85 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Do którego pinu w ecu jest podłączone??
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Do którego pinu w ecu jest podłączone?? Oj tego to nie wiem bo nie mogłem zdjąć klapy z obudowy ECU. Tam jest nakrętka pod szybą do której nie mogłem się dostać...
grzanek85 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Sprawdź który to pin bo tak trudno stwierdzić co to może być, próbowałeś odłączyć dzieje sie coś??
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Sprawdź który to pin bo tak trudno stwierdzić co to może być, próbowałeś odłączyć dzieje sie coś?? Odłączyłem i tylko odpaliłem. Nic się nie dzieje ale boję się jechać nie mając pewności co to jest. Zaraz pójdę jeszcze raz i postaram się zwalić tą klapę i zrobić zdjęcie.[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2009, 18:38_________________________________________________ Sprawdź który to pin bo tak trudno stwierdzić co to może być, próbowałeś odłączyć dzieje sie coś?? Ok, dostałem się. Okazuje się, że ten kabel nie jest wpięty to ECU (napewno nie bezpośrednio) Tak to wygląda : Kabel łączy się z wiązką... ...z której kilka kabli leci dalej do wewnątrz...(w tym kabel o którym mowa) ...a chyba 2 przewody dołączają do innej wiązki i lecą do jakiejś białej kostki. Jakaś naklejka z datą i jakimś numerem na wiązce idącej do ECU Generalnie wszystkie przewody wyglądają na zdrowe... Więc co to może być? Pozdrawiam
grzanek85 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jak do białej kostki to pewnei ktoś sobie tempomacik dokładał, a dalej to już musisz lookać do czego ktoś ciągnął kable od aku możne radio lub cb radio itp
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jak do białej kostki to pewnei ktoś sobie tempomacik dokładał, a dalej to już musisz lookać do czego ktoś ciągnął kable od aku możne radio lub cb radio itp No jak to... To jest 99rok, model 2000, tzw 2 lift, nie miałaby seryjnego tempomatu?, a kabel o który mi chodzi idzie do wewnątrz.
_Solar_ Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Grzegorz76 a sprawdzałeś gdzie dochodzi,do jakiego miejsca i czy jest zakończony jakąś charakterystyczną wtyczką
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Grzegorz76 a sprawdzałeś gdzie dochodzi,do jakiego miejsca i czy jest zakończony jakąś charakterystyczną wtyczką Nie było jak dzisiaj. Jutro zobaczę gdzie to dalej w deskę idzie..., a może to być alarm?
_Solar_ Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wątpię zeby to był alarm.Musisz rozebrać osłone pod kierwonica i zobaczyć gdzie on idzie, być może że po tym sprawa sie szybko wyjasni
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wątpię zeby to był alarm.Musisz rozebrać osłone pod kierwonica i zobaczyć gdzie on idzie, być może że po tym sprawa sie szybko wyjasni W takim razie czy może to mieć wpływ na silnik?
_Solar_ Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 jak już wspomniałes ze odłaczyłes kabel i odpaliłeś normalnie auto to nie wydaje mi sie żeby to miało jakis wpływ na silnik...ale najpierw sprawdz gdzie on leci do czego jest podłaczony,bo prawdopodobnie może być odpowiedzialny za jakąs czynność w aucie.
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 a może to jakiś box? A co to jest box?
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 jakiś lewy dodawacz KM Nie nie, nic takiego raczej nie ma, przynajmniej nie widać tego po logach. Wg "Piotrusia" jest seria a on się chyba zna
Gość Trzeniu Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 jakiś lewy dodawacz KM Nie nie, nic takiego raczej nie ma, przynajmniej nie widać tego po logach. Wg "Piotrusia" jest seria a on się chyba zna Piotruś się nie zna , jak czegoś nie wie to dzwoni do mnie :gwizdanie:
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 [br]Dopisany: 06 Kwiecień 2009, 00:53_________________________________________________ jakiś lewy dodawacz KM Nie nie, nic takiego raczej nie ma, przynajmniej nie widać tego po logach. Wg "Piotrusia" jest seria a on się chyba zna Piotruś się nie zna , jak czegoś nie wie to dzwoni do mnie :gwizdanie: No to jak taki fachura jesteś to powiedz mi dlaczego ten mój cholerny kąt żądany wynosi 4 PGMP zamiast 2ATDC :/ Szlag mnie z tym trafi, nikt mi nie może powiedzieć dlaczego tak jest. Gdzie szukać przyczyny... I nie cały czas 4PGMP, ale różnie to jest. Raz jest 1 ATDC, raz 1PGMP, dzisiaj znowu był 4PGMP. Szlag mnie już z tym trafia i żyć mi to nie daje.
Gość Trzeniu Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wybacz , ale tak prostymi przypadkami się nie zajmuję :gwizdanie: gdybym chciał wszystkim odpowiadać w sprawach tak banalnych to musiałbym pisać po 200 postów dziennie... Poproszę Piotrusia żeby Ci pomógł
Grzegorz76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 wybacz , ale tak prostymi przypadkami się nie zajmuję :gwizdanie: gdybym chciał wszystkim odpowiadać w sprawach tak banalnych to musiałbym pisać po 200 postów dziennie... Poproszę Piotrusia żeby Ci pomógł Piotruś ma chyba mnie już dosyć bo takich jak ja jest milion a ja nie chcę oddawać auta mechaniorom nie wiedząc co mu dolega bo mnie opier....lą na kasę :/ Jak słyszę słowo mechanik to mam ciary na plerach, za wiele mnie nerwów i pieniędzy kosztowali. (Przepraszam uczciwych mechaników)
Rekomendowane odpowiedzi