Mk-Mateusz Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Opublikowano 31 Maja 2009 hmm.. nie jest to tez napinacz od klimatyzacji, odpaliłem auto bez paska alternatora i klimy i charczenie słychac dalej, załąmałem sie juz, za cholere nie moge dojsc co to moze byc:( chyba podajade do mechanika co robił mi rozrzad, no ale niby wymienił tam wszysko, cos mogł pominac czy co???? Byłem u mechanika i stwierdził ze hałasuje tak sprezyna od napinacza paska rozrządu. Stwierdził ze jest wszysko ok i mam sie nie przejmowac. Moge ktos wyjasnic dlaczego tak jest? Co sie jej stało? Wszysko było wymienione... Strasznie wkurza mnie ten dzwiek Może za bardzo jest napięty Pasek Rozrządu? Jak sprawdzic jak jest napięty, jakie sa normy itp??? Da sie poprawić bez rozbierania przodu??? Czytałem posty osób które pisały ze rozrząd im hałasował jak byl bardzo napiety...
Luqas26 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Z tego co wiem ty chyba napinacz na pasku rozrządu jest hydrauliczny i nie ma tam żadnych sprężyn.
Rekomendowane odpowiedzi