Marciol Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Cześć Pytanie.. Czy jest opcja/możliwość ustawienia w B6 aby komputer powiadomił mnie np za daną ilośc km "że to już" np za 15tyś? Jak tego dokonać ? Po prostu chcę sobie ustawić przypomnienie o serwisie lpg za 15tyś
przem8 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 W sterowniku lpg da się ustawić przypomnienie o zblizajacym się serwisie i wtedy jakoś piszczy wskaznik gazu przed każdym uruchomieniem.
Marciol Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2020 14 minut temu, przem8 napisał: W sterowniku lpg da się ustawić przypomnienie o zblizajacym się serwisie i wtedy jakoś piszczy wskaznik gazu przed każdym uruchomieniem. w sterowniku wole nie grzebać, w komputerze samochodu nie da się?
przem8 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 8 minut temu, Marciol napisał: w sterowniku wole nie grzebać, w komputerze samochodu nie da się? Tyle co przypomnienie o serwisie olejowym, jak połączysz to z gazem to problem z głowy albo niech Ci gazownik ustawi. Nie wymagaj za dużo od zwykłego fisu.
cysiek101 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Mi się wydaje że się da. Są 2 przypomnienia, jedno o serwisie, drugie o wymianie oleju. ..ale już nie pamiętam jak to ustawić, jak poszukasz to znajdziesz.
Marciol Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2020 1 godzinę temu, przem8 napisał: Tyle co przypomnienie o serwisie olejowym, jak połączysz to z gazem to problem z głowy albo niech Ci gazownik ustawi. Nie wymagaj za dużo od zwykłego fisu. Wiem że kasowałem 2 razy inspekcje olejową, więc możę te inspekcję da się przestawić żeby włączyła się przykładowo co 15tyś km od dnia ustawienia, nie wymagam żeby było napisane strikte że chodzi o LPG ,ważne żeby sie odezwał za 15tyś to ja już sobie przypomne 1 godzinę temu, cysiek101 napisał: Mi się wydaje że się da. Są 2 przypomnienia, jedno o serwisie, drugie o wymianie oleju. ..ale już nie pamiętam jak to ustawić, jak poszukasz to znajdziesz. Dobrze byłoby takie jedno przestawić właśnie tak jak napisałem i to by mi wystarczyło
pila24 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Wejdź w zegary i kanały adaptacji 40-44,tam ustawiasz serwis. Możesz ustawić np. Na 15 tys km i rok czasu, dodatkowo możesz określić ile juz kilometrów zostało przejechane lub ile dni upłynęło (jak wymieniłeś filtr lpg 5 tys km temu, to możesz ustawić np. że już 5 tys km z założonych 15 tys km zrobiłeś w ciągu np. 80 dni).
Rekomendowane odpowiedzi