Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dołożenie czerwonych lampek ostrzegawczych drzwi w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładając, że poszedłbym (tylko) do ASO jak jeden z tutejszych użytkowników i zażyczył bym sobie żeby mi to zamontowali :decayed: ile osób tak zrobiło? Pewnie około mnóstwa..

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Langista napisał:

Zakładając, że poszedłbym (tylko) do ASO jak jeden z tutejszych użytkowników i zażyczył bym sobie żeby mi to zamontowali :decayed: ile osób tak zrobiło? Pewnie około mnóstwa..

W ASO by Ci za żadne pieniądze tego nie zamontowali, bo po pierwsze program tego nie przewiduje, a po drugie oni sami wiązek nie robią:wink: Jedyne co, to mogliby Ci sprzedać potrzebne części, za dość słoną cenę:wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

dołożyłem lampki. Ładnie świecą.

Kiedy wychodzę w VDS-a w auto-scanie pojawia się błąd lampek.

Zgodnie z wcześniejszymi informacjami wchodzę w drzwi i próbuje zakodować je ale wyskakuje mi błąd VCDS-a(mam oryginał) nie mogę zrobić adaptacji.

W czym jest problem? 

VCDS-drzwi_scan.png

VCDS_drzwi_adaptacja.png

Opublikowano
  • Autor

Wrzuć pełny autoscan jako plik .txt

Opublikowano

Hej,

Muskel1 bardzo proszę :) 

Log-AUDI_23_09-WAUZZZF4XHA086092-189883km.txt

Opublikowano
  • Autor

Nie masz błędu lampek w  autoscanie.

Błędy, które masz w 46, 29, 39, D6 i D7 skutkują nieoryginanym vcdsem, który nie jest kompatybilny z tymi sterownikami.

Opublikowano

Muskle1 wielkie dzięki za informacje.  Kabel jest oryginalny z tego wynika, że jest za stary. Informacje o starym kablu otrzymałem na koniec autoscanu.

11 minut temu, Muskel1 napisał:

Nie masz błędu lampek w  autoscanie.

Błędy, które masz w 46, 29, 39, D6 i D7 skutkują nieoryginanym vcdsem, który nie jest kompatybilny z tymi sterownikami.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, pipen napisał:

Muskle1 wielkie dzięki za informacje.  Kabel jest oryginalny z tego wynika, że jest za stary. I

Jaka to wersja? HEX CAN czy HEX V2?

Opublikowano
W dniu 23.09.2022 o 18:16, Muskel1 napisał:

Jaka to wersja? HEX CAN czy HEX V2?

Na kabłu jest hex+can

Opublikowano
  • Autor

No to niestety nie nadaje się do B9. Dlatego nie osiąga kilku sterowników.

Do B9 musisz mieć wersję V2.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

No to niestety nie nadaje się do B9. Dlatego nie osiąga kilku sterowników.

Do B9 musisz mieć wersję V2.

Ok. Mam też klon z wersją V2 apka 19 i takie same błędy mam. Nie mogę też na nim zakodować. Gdzie najlepiej kupić klon aby w miarę dobrze działał?

Opublikowano
  • Autor

Kup ori:wink:

Opublikowano
  • Autor
33 minuty temu, pipen napisał:

Ok. Mam też klon z wersją V2 apka 19 i takie same błędy mam. Nie mogę też na nim zakodować. Gdzie najlepiej kupić klon aby w miarę dobrze działał?

Tak to jest właśnie z klonami. Do platformy MLBevo się nie nadają i kilka sterowników jest nieosiągalnych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytałem w innym wątku, ale aby był ordnung - co w  sytuacji, kiedy - nie posiadam białych dolnych lampke, oczywiście czerwonych również - jak wówczas poprowadzić zasilanie - może taki suchy opis zadań do wykonania, dla osiągnięcia tego samego efektu ... poproszę

Opublikowano
  • Autor

Tutaj opisałem gdzie należy się wpiąć w sterowniki:wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie (1) - czy każdy moduł w drzwiach obsłuży podłączenie białych i czerwonych lampek czy tylko te wg. nw. wskazań - dodam obecnie nie mam białych?

Na forum wyczytałem:

8W0 959 393 M - brak możliwości zakodowania a tym samym obsługi

8W0 959 593 / E / H / M / - daje możliwość kodowania i obsłużenia podłączenia pod piny 16 / 12

8W0 959 793 / G / E / H / - daje możliwość kodowania i obsłużenia podłączenia pod piny 16 / 12

Pytanie (2) - na alledrogo znajduję moduły z serią 8W0 959 593 - jednak opisane innymi niż literami niż  / E / H / M / albo inne oznaczenia 8W0 959 952 G - nie ma ich w ww. wykazie, czy one obsługują ww. funkcjonalności?

Pytanie (3) - gdzieś słyszałem że decydują oznaczenia na modułach zamalowane prostokąty w całości obsługują a zamalowane po skosie nie obsługują - mit czy prawda, ktoś poza tym ma info, jak przypisywać prostokąty do stron auta?

Edytowane przez macherstudio

Opublikowano
  • Autor

Są 3 rodzaje sterowników drzwi:

8W0 959 393- lowline

8W0 959 593- midline

4M0 959 793- higline

Jeżeli dobrze pamiętam, to lowline nie mają osadzinych pinów więc nie obsługują tych funkcji. Ktoś chyba nawet osadzał w tych sterownikach lowline piny i chyba udało mu się uruchomić. 

Opublikowano
27 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Są 3 rodzaje sterowników drzwi:

8W0 959 393- lowline

8W0 959 593- midline

4M0 959 793- higline

Jeżeli dobrze pamiętam, to lowline nie mają osadzinych pinów więc nie obsługują tych funkcji. Ktoś chyba nawet osadzał w tych sterownikach lowline piny i chyba udało mu się uruchomić. 

Zatem oznaczenia literowe po symbolach 593 albo 793 - nie zmieniają faktu że takie sterownik obsługują oświetlenie drzwi?

Teraz laickie pytanie .... masz może foto jak sprawdzić, czy mam te piny ?

Opublikowano
  • Autor

Midline i highline na 100% obsługują lampki.

Nie mam zdjęcia.

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Midline i highline na 100% obsługują lampki.

Nie mam zdjęcia.

Powiedz proszę, czy przyjęcie kodowania opuszczania lusterka pasażera też jest zależne od rodzaju sterownika drzwi pasażera?

Czy możliwe że sterownik przyjmie kodowania a lusterko się nie opuszcza przy wstecznym?

52 sterownik drzwi pasażera ---> Coding 07 ---> BYTE 4 ---> Bit 2 zmiana 0 na 1

52 sterownik drzwi pasażera ---> Coding 07 ---> BYTE 4 ---> Bit 3 zmiana 0 na 1

Edytowane przez macherstudio