machonis Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Cześć, od kilku miesięcy mam problem z odpaleniem auta po nocy i dłuższym postoju. Szarpie, dlawi się, obroty falują. Często gaśnie. Jeśli potrzyma się go na obrotach po odpaleniu przez chwilę to wszystko się uspokaja. Sprawdzone/wymienione: - wymieniony reduktor LPG -wymieniona cewka -wymienione przewody zapłonowe -wymieniony filtr paliwa -sprawdzone temperatury na VAGu, ta w silniku zgadza się z tą na zegarach Jedyny błąd jaki jest to uboga mieszanka. Gdzieś przewinęło mi się, że powodem może być uszczelka / łącznik kolektora ssącego. Jak można to sprawdzić? Załączam film, podczas nagrania nie dotykano pedału gazu,.obroty falują tak same. https://youtu.be/y3GuRBrj_eo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczownik Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Jak gaśnie to mogą być wtryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 W dniu 27.01.2021 o 22:20, maczownik napisał: Jak gaśnie to mogą być wtryski. Jest jakiś sposób żeby je sprawdzić bez demontażu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczownik Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 W dniu 2.02.2021 o 11:32, machonis napisał: Jest jakiś sposób żeby je sprawdzić bez demontażu? Urządzenie diagnostyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 W dniu 3.02.2021 o 23:56, maczownik napisał: Urządzenie diagnostyczne Masz na myśli VAGa? Bo niestety nie mam grupy 013 jak piszą inni żeby sprawdzić wtryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczownik Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 W dniu 5.02.2021 o 07:19, machonis napisał: Masz na myśli VAGa? Bo niestety nie mam grupy 013 jak piszą inni żeby sprawdzić wtryski. Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 8 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 20 godzin temu, maczownik napisał: Tak. A więc w jakiej grupie można sprawdzić korekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczownik Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 9 godzin temu, machonis napisał: A więc w jakiej grupie można sprawdzić korekty? 01 Silnik Funkcje podstawowe Pomiary rozszerzone (po prawo wpisujesz "wtrysk") I szukasz czegoś takiego jak różnica dawki wtrysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczownik Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Z Radomska jesteś to możemy się umówić porównamy z moim bo mam taki sam silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczownik Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 I chyba dzisiaj jechałem za tobą koło biedry na rondzie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Nie było mnie dziś w Radomsku więc to nie ja Ale można pomyśleć coś kiedyś w takim razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz543 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Wiesz co może być przyczyną tych wszystkich wyżej wymienionych objawów to że trzeba raz na jakiś czas przejechać ileś kilometrów na benzynie tak żeby wtryski benzynowe obmyly sie z nalotu od LPG gdyż są zasyfiale. Miałem to samo.A co do ubogiej mieszanki do wyreguluj dawkę LPG gdyż pewnie dlatego wywala ci błąd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 6 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Robiłam już kiedyś taki test, jeździłam tylko na benzynie cały dzień, ale to nic nic nie dało, bo dzień później znowu był problem z odpalaniem. Myślę teraz o wymianie gum - łączników na kolektorze ssącym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Zrób loga statycznego i dynamicznego 2+33 po skasowaniu błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 6 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 O dziękuję serdecznie za propozycję, bo niestety nie potrafię poprawnie zinterpretować wyników. Mogę na ten moment wykonać tylko statyczne, dynamiczne zaś za 2 tyg jak tylko mój chłopak wróci z pracy jeżeli nie byłby to problem bo niestety nie ma mi kto pomóc aktualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Wrzucam logi statyczne dla grup 2 i 33 https://log.tunezilla.com/s/v7oK0oU2 Logi dynamiczne wrzucę 18-19 marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Log był robiony na rozgrzanym silniku i na benzynie? Jeśli tak to go zalewa, zacząłbym od szukania nieszczelności. Przepływka oryginalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Tak jest, rozgrzany silnik, sama benzyna. Właśnie też miałam od dawna takie wrażenie, że go zalewa. Czuć mocno zapach benzyny przy pierwszym odpaleniu po nocy. Przepływka oryginalna, rok temu nawet czyszczona dla pewności. Próbowałam też odpalania na odłączonej przepływce ale żadnych zmian to nie przyniosło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarobot86 Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 machonis i jak ogarnęłaś temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machonis Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Udało mi się zrobić logi dynamiczne 2+33 TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM Wymieniłam w sobotę gumy na kolektorze i odpala o niebo lepiej, póki co od dwóch dni nie było problemu z odpalaniem, ale to za mało czasu żeby móc ocenić czy pomogło faktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi