Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A8 D3 4.2 TDI S8 LOOOK in progress By Mordeliuss ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, kamelus_ napisał:

Nie wyobrażam sobie aby kupić takie auto i go nie zmodzić a przynajmniej nie doprowadzić do stanu fabrycznego i postawić pod kocem :polew:

Taki jest plan :grin: nic nie kombinowac ale czysta seria na fajnycb felach i trzymac pod kocem:wink:

ale znaleźć coś to graniczy z cudem :angry:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

POWRACAM POWRACAM POWRACAM !!

Jak obiecałem wracam ze zmianami które udało się ogarnąć w ostatnim czasie :)

Jak wspominałem troche gratów czekało już w domu ale na część z nich to ja musiałem poczekać. Okazuje się że w ostatnim czasie mało rzeczy jest na magazynie i na sporo trzeba czekać po kilka tygodni.

W zaprzyjaźnionym zakładzie u kolegi Rafała który zajmuje sie głównie A8 udało się ogarnąć kilka tematów. Usłyszałem też opinie iż w przypadku zmian z autem jestem w czołówce tych poj*****, więc zdecydowanie wszystko idzie w dobrą stronę :decayed:
Tu muszę podziękować firmie TechLabs ze Starych Babic w okolicach Wawy. Rafał to mega doświadczona osoba i dzięki niemu sporo prac poszło do przodu. Ale jako sam człowiek jest świetny jak i reszta zespołu, zawsze był czas kiedy bym nie przyjechał, kawka herbatka wifi i wygodne siedzenie :wink: ale przede wszystkim robota ogarnięta na najwyższym poziomie.

Z kilku zmian jakie wpadły ostatnio:

1. Modyfikowany sterownik zawieszenia pneumatycznego.
W aucie było zawieszenie sport co troche mnie męczyło bo była mała możliwość regulacji. Wleciał sterownik komfort a kolega Paweł podłubał przy Epromie i teraz na każdym trybie mam odpowiednią wysokość. Auto docelowo pójdzie na pewno niżej niż jest ale to muszę potestować bo nie chce świecących kontrolek na desce :decayed:

2. Dokładki Maxton
Trzeba było poczekać troche bo oczywiście nic nie ma na już ale na część dojechały i już leżą na aucie. Wpadł przedni spliter do zderzaka S8 i progi ori od Maxtona. Jakość bardzo fajna i nie jest to odlew z allegro za pare złotych.
Zamontowane tylko na wkręty w dużej ilości :lol: zdecydowanie wystarczyło bo podczas powrotu do domu urwała się osłona silnika przy 200 km/h a dokładki zostały na miejscu :facepalm:  Moja mina musiała być bezcenna gdy przy 200 coś zaczęło szurać :grin:

3. Felgi Japan Racing JR11 10j / ET40 / 20"
Dlaczego zdecydowałem się na 20"? Bo poruszam się tym autem jeszcze na co dzień i wjazd na krawężniki móglby być utrudniony a gdzie bym nie zaparkował to i tak auto wystaje w połowie :decayed: Prawda jest taka jest każde parkowanie równoległe teraz przyprawia mnie o ciśnienie 200 :kox:
Nie będę oszukiwał że górę wzięła też cena felg czy opon i tu wygrał rozsądek. Z pomocą mojej drugiej połówki wpadł na felgi wosk King of Gloss od Softa. Miała polecieć ceramika ale felgi mają sporo męczących zakamarków i myślę że nie zrobiłbym tego idealnie. Do mycia standardowo Tuga od lat B)

4. Opony UniRoyal RainSport 5 255/35/20
Uważam że to świetny stosunek ceny do jakości i fajnie się kleja na ciepłym przy dużej predkości. Zdecydowanie wolałem wziąć nowe tansze opony niż używane super markowe :wink:

5. Kamerka przednia Xiaomi 70mai Pro Plus
Wreszcie zdecydowałem się na zakup i podłączenie kamerki. Wjechała z przekaźnikiem pod zapłon. Nie uruchamiałem trybu parkingowego bo A8 ma 20 tys modułów i kolejna kamerka wysysająca prąd mogła by mi zafundować czasem poranny spacer :grin: Nagrywanie bardzo przyzwoite zarówno dzień jak i noc :) dobry zakup za jedyne 300 zł.

6. Nowa kierownica 3-ramienna
Po namowach kolegów plan poszedł w życie. Chociaż wcale nie trzeba było mnie namawiać bo chodziło mi to już po głowie jakiś czas. Wjechała kierownica 3 ramienna + ścięcie + grzanie + asystent zmiany pasa + większe bicepsy.
Troszkę obawiałem się odnośnie obszycia alkantarą ale jak wyjąłem ją z pudełka wiedziałem że to będzie strzał w 10.
Oczywiście skóra perforowana jak i alkantara zostały wyczyszczone i zabezpieczone preparatami od ColorLocka.

Jest jeszcze troche planów ale to na spokojnie bo chodzi mi temat jakiegoś gruzowego daily cara :decayed:

4F4DDB6A-8481-4368-9A94-B12FFB2D4B11.jpeg

00B4D1F7-C7DE-4B99-9C72-41587692486C.jpeg

D8021C10-9776-4022-ABD7-0F23D3BEAFD6.jpeg

18722F79-C6A1-40A8-8672-2B5B2C66B384.jpeg

3B8536D3-6B3B-47A4-86D8-E3193DA67B3F.jpeg

Edytowane przez Mordeliuss

Opublikowano

Jest moc, po zmianach wygląda świetnie :kox: Jedynie kiera nie mój gust, wolałbym cos z nowszych modeli z okrągłą poduszką!

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, szafa napisał:

Jest moc, po zmianach wygląda świetnie :kox: Jedynie kiera nie mój gust, wolałbym cos z nowszych modeli z okrągłą poduszką!

Czemu nie zdecydowałem się na okrogłą poduszkę? Ptóż uważam że ta swietnie pasuje i wypełnia wnętrze. Przymierzałem okroglą i jakoś mi stylistycznie nie pasowala :wink:

Opublikowano

Ku*wa Dawid, czy Cię nie poje***:lol1:

Pięknie się zmienia D3:wub:

Aż chyba musze przyjechać kiedyś do Radomia i obmacać osobiście:glupek2: nie mam daleko, bo teraz S7 to 40min jazdy z Kielc:wink4:

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Adam87 napisał:

Ku*wa Dawid, czy Cię nie poje***:lol1:

Pięknie się zmienia D3:wub:

Aż chyba musze przyjechać kiedyś do Radomia i obmacać osobiście:glupek2: nie mam daleko, bo teraz S7 to 40min jazdy z Kielc:wink4:

Dziękuje za opinie :wub:

Zapraszam obmacać kiedy Ci tam pasuje ;) Ja jestem często w Kielcach ostatnio :decayed: Da radę w 20 minut :facepalm:

Opublikowano
15 minut temu, Mordeliuss napisał:

Dziękuje za opinie :wub:

Zapraszam obmacać kiedy Ci tam pasuje ;) Ja jestem często w Kielcach ostatnio :decayed:

W PL będę  dopiero w maju, więc się odezwe:wink4:

16 minut temu, Mordeliuss napisał:

Da radę w 20 minut :facepalm:

:whistling:

Opublikowano

Sztos ?

Opublikowano
  • Autor
24 minuty temu, Adam87 napisał:

W PL będę  dopiero w maju, więc się odezwe:wink4:

:whistling:

No to czekam na info i zrobimy mini spocik chętnie :)

Opublikowano

piękna jest! choć mam jedno "ale" - mi osobiście nie pasują srebrne poprzeczki w grillu :decayed: ale to już takie czepialstwo żeby coś znaleźć :decayed: dobry kierunek obrałeś :good:

Edytowane przez jedrekx

Opublikowano

Przód w dół , halo przyciemnić będzie malyna .  :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, jedrekx napisał:

piękna jest! choć mam jedno "ale" - mi osobiście nie pasują srebrne poprzeczki w grillu :decayed: ale to już takie czepialstwo żeby coś znaleźć :decayed: dobry kierunek obrałeś :good:

Dziękuje za miłe słowa :wub:

Haha zawsze coś :grin: Generalnie firma która oklejała grill nie chciała się podjąć tych pasków bo za mały element :whistling: Ja próbowałem sam i też zrezygnowałem bo to jak przyciemnianie rantu szyby :facepalm:. Osobiście aż tak mnie to nie razi ale pewnie pojdzie do malowania z czasem bo też leży mi cały czarny zwłaszcza że jeszcze wjedzie kilka czarnych drobiazgów.

3 godziny temu, dekiel 13 napisał:

Przód w dół , halo przyciemnić będzie malyna .  :thumbup1:

Przód pojdzie jeszcze w dół jak i całe auto bo teraz jest zdecydowanie dość wysoko i nie do końca o to mi chodziło. Nawet na trybie comfort jestem w stanie wjezdzać na krawężniki więc jest opcja zmiany trybu zawieszenia przy problemach z przejechaniem przez przeszkodę. Za to na lifcie to już można się wczołgać pod auto :grin:
Co do halo to jest plan na folię ale jeszcze  nie wiem jaką. Po głowie chodzi mi taka mieniąca się kolorkami ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 29.03.2021 o 10:27, Mordeliuss napisał:

POWRACAM POWRACAM POWRACAM !!

Jak obiecałem wracam ze zmianami które udało się ogarnąć w ostatnim czasie :)

Jak wspominałem troche gratów czekało już w domu ale na część z nich to ja musiałem poczekać. Okazuje się że w ostatnim czasie mało rzeczy jest na magazynie i na sporo trzeba czekać po kilka tygodni.

W zaprzyjaźnionym zakładzie u kolegi Rafała który zajmuje sie głównie A8 udało się ogarnąć kilka tematów. Usłyszałem też opinie iż w przypadku zmian z autem jestem w czołówce tych poj*****, więc zdecydowanie wszystko idzie w dobrą stronę :decayed:
Tu muszę podziękować firmie TechLabs ze Starych Babic w okolicach Wawy. Rafał to mega doświadczona osoba i dzięki niemu sporo prac poszło do przodu. Ale jako sam człowiek jest świetny jak i reszta zespołu, zawsze był czas kiedy bym nie przyjechał, kawka herbatka wifi i wygodne siedzenie :wink: ale przede wszystkim robota ogarnięta na najwyższym poziomie.

Z kilku zmian jakie wpadły ostatnio:

1. Modyfikowany sterownik zawieszenia pneumatycznego.
W aucie było zawieszenie sport co troche mnie męczyło bo była mała możliwość regulacji. Wleciał sterownik komfort a kolega Paweł podłubał przy Epromie i teraz na każdym trybie mam odpowiednią wysokość. Auto docelowo pójdzie na pewno niżej niż jest ale to muszę potestować bo nie chce świecących kontrolek na desce :decayed:

2. Dokładki Maxton
Trzeba było poczekać troche bo oczywiście nic nie ma na już ale na część dojechały i już leżą na aucie. Wpadł przedni spliter do zderzaka S8 i progi ori od Maxtona. Jakość bardzo fajna i nie jest to odlew z allegro za pare złotych.
Zamontowane tylko na wkręty w dużej ilości :lol: zdecydowanie wystarczyło bo podczas powrotu do domu urwała się osłona silnika przy 200 km/h a dokładki zostały na miejscu :facepalm:  Moja mina musiała być bezcenna gdy przy 200 coś zaczęło szurać :grin:

3. Felgi Japan Racing JR11 10j / ET40 / 20"
Dlaczego zdecydowałem się na 20"? Bo poruszam się tym autem jeszcze na co dzień i wjazd na krawężniki móglby być utrudniony a gdzie bym nie zaparkował to i tak auto wystaje w połowie :decayed: Prawda jest taka jest każde parkowanie równoległe teraz przyprawia mnie o ciśnienie 200 :kox:
Nie będę oszukiwał że górę wzięła też cena felg czy opon i tu wygrał rozsądek. Z pomocą mojej drugiej połówki wpadł na felgi wosk King of Gloss od Softa. Miała polecieć ceramika ale felgi mają sporo męczących zakamarków i myślę że nie zrobiłbym tego idealnie. Do mycia standardowo Tuga od lat B)

4. Opony UniRoyal RainSport 5 255/35/20
Uważam że to świetny stosunek ceny do jakości i fajnie się kleja na ciepłym przy dużej predkości. Zdecydowanie wolałem wziąć nowe tansze opony niż używane super markowe :wink:

5. Kamerka przednia Xiaomi 70mai Pro Plus
Wreszcie zdecydowałem się na zakup i podłączenie kamerki. Wjechała z przekaźnikiem pod zapłon. Nie uruchamiałem trybu parkingowego bo A8 ma 20 tys modułów i kolejna kamerka wysysająca prąd mogła by mi zafundować czasem poranny spacer :grin: Nagrywanie bardzo przyzwoite zarówno dzień jak i noc :) dobry zakup za jedyne 300 zł.

6. Nowa kierownica 3-ramienna
Po namowach kolegów plan poszedł w życie. Chociaż wcale nie trzeba było mnie namawiać bo chodziło mi to już po głowie jakiś czas. Wjechała kierownica 3 ramienna + ścięcie + grzanie + asystent zmiany pasa + większe bicepsy.
Troszkę obawiałem się odnośnie obszycia alkantarą ale jak wyjąłem ją z pudełka wiedziałem że to będzie strzał w 10.
Oczywiście skóra perforowana jak i alkantara zostały wyczyszczone i zabezpieczone preparatami od ColorLocka.

Jest jeszcze troche planów ale to na spokojnie bo chodzi mi temat jakiegoś gruzowego daily cara :decayed:

4F4DDB6A-8481-4368-9A94-B12FFB2D4B11.jpeg

00B4D1F7-C7DE-4B99-9C72-41587692486C.jpeg

D8021C10-9776-4022-ABD7-0F23D3BEAFD6.jpeg

18722F79-C6A1-40A8-8672-2B5B2C66B384.jpeg

3B8536D3-6B3B-47A4-86D8-E3193DA67B3F.jpeg

Dobrze idziesz:kox: Na jakiej tarczy Akebono dałeś? 385mm?

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Wandej napisał:

Dobrze idziesz:kox: Na jakiej tarczy Akebono dałeś? 385mm?

Siedzi Rotinger 390 :) hamują jak złoto teraz :decayed:

Nie ma strachu w zamykaniu licznika :grin:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O k.... coś pięknego :drool3:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z nowości jakie wpadły ostatnio to oleje i filtry :decayed:

Niestety EGR zaczął cos kombinowac więc zupełnie pozbyłem się ekologii programowo i jak tylko silnik wyląduje na stole to zajme się tym też mechanicznie :wink:

W najblizszym czasie planuje wreszcie wziąć się za czyszczenie skóra i korektę lakieru i bedą fotki :banan:

Opublikowano
3 godziny temu, Mordeliuss napisał:

Z nowości jakie wpadły ostatnio to oleje i filtry :decayed:

Niestety EGR zaczął cos kombinowac więc zupełnie pozbyłem się ekologii programowo i jak tylko silnik wyląduje na stole to zajme się tym też mechanicznie :wink:

W najblizszym czasie planuje wreszcie wziąć się za czyszczenie skóra i korektę lakieru i bedą fotki :banan:

Jakie plany po korekcie? Powłoka ?

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, Mloty4x napisał:

Jakie plany po korekcie? Powłoka ?

Powłoka wleci pewnie. Do wyboru mam Gtechniq i Cquartza 3.0 bo jedna i druga leży nowa na półce i czeka na swoją szanse. Miałem kłaść Cquartza na felgi ale z ilością rowków i kombinacji sam wosk był męczący i jego dokładne dotarcie a co dopiero powłoka.

Na pewno poza zewnętrzną częścią wleci czyszczenie skóra bo są juz tak zabite bo słabo czuć wentylacje :lol:

Myślałem nad zmianą koloru na coś nietuzinkowego ale na chwilę obecną nie wyrzucam kasy na auto bo mam inne wydatki  :wink:  Wreszcie dorastam i interesuje się innymi rzeczami :grin:

Ze smutnych rzeczy to zarysowałem felgę na parkingu podziemnym :mellow: na jeden z parkingów w ogóle nie byłem w stanie wjechać bo było za wąsko i tyłem pod górkę po łuku bym nie wyjechał :decayed:
Ale moja dziewczyna ubolewała i była smutna z faktu felgi bardziej niz ja więc ogromne serduszko dla niej :wub:

Opublikowano

Też ostatnio załatwiłem felgę, żona w ten dzień nawet dzieci zabrała żebym doszedł do siebie :naughty:

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, szafa napisał:

Też ostatnio załatwiłem felgę, żona w ten dzień nawet dzieci zabrała żebym doszedł do siebie :naughty:

Ja to sie staram już do tego podchodzić racjonalnie go to tylko rzecz. W najgorszym wypadku jak się wkurze kupie po prostu nową :decayed: Tak czy siak odliczałem dni jeżdząc z wystającymi rantami kiedy przytre :grin: