mycha852 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 witam klubowiczów!! kupiłem niedawno audi a4 1.9 tdi 95 r. jakiś czas temu miałem dość gwałtowne hamowanie i okazało się, że ABS całkowicie nie działa, tak jakby był wyłączony. dziwne jest to, że na desce rozdzielczej nie świeci się lampka ABS-u, która syganlizowałaby jakiś błąd tego układu. czy ktoś jest w stanie pomoć w temacie??
Cuber Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 poczytaj tematy o problemach wlasnie z ABS-em na forum bo jest ich bardzo duzo :gwizdanie: moze Ci to pomoze
Rudi Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zapnij VAG i zczytaj błędy. Wtedy będzie można szukać i spekulować. PS A lamka zaświeca ci się przed zapaleniem silnika, bo powinna się zaświecić i zgasnąć. Jak nie to może nic nie pokazuje bo żarówka padła.
mycha852 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 lampka od ABSu w ogóle się nie zaświeca. ani przed uruchomieniem silnika ani po uruchomieniu. także możliwe, że jest przepalona żarówka. a może być tak możliwość, że moje auto nie posiada ABSu? albo np. że poprzedni właściciel z jakichś powodów wyłączył ABS (jeżeli to jest możliwe). czy jak podłączę moje autko pod komputer to wykarze co jest nie tak?? z góry dziękuje za pomoc!
Rudi Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Najprościej będzie jak zerkniesz pod maskę zobaczysz czy masz pompę. To takie ustrjstwo po prawej stronie przy zbiorniczku wyrównawczym do wspomagania. Podłączone są do tego rurki hamulcowe. A czy twoja fura to ma....hmmm. Wydaje mi się że powinna mieć.
mycha852 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2009 pompa ABSu jest tam gdzie powinna być.. teraz muszę podłączyć autko pod kompa i sprawdzić jakie ewentualne błędy wykarze. jak będę miał wyniki to napiszę.
mycha852 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2009 byłem u elektryka. wykazało, że czuknik abs-u lewy przedni udo wymiany. jaki jest koszt i jakiego producenta polecacie?
HONZIK79 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 kolego ja wczoraj wymieniałem czujniczek i nie jest to straszny koszt ja dostałem juz za 130 zł a zamontujesz sam -pozdrawiam Honzik79
mycha852 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2009 gdzie kupiłeś? jakiej firmy? gdy miałeś niesprawny ABS to świeciła ci się kontrolka od ABS-u na kokpicie?
HONZIK79 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Szczerze mówiąc nie wiem jakiej firmy był ten czujnik ,kolega ma sklep motoryzacyjny i sprowadził mi taki jak potrzebowałem ,musisz zajrzeć czy twój czujnik ma kostkę do czujnika klocków hamulcowych !!! W mojej audi jak padł czujnik obrotu koła bo tak sie to nazywa poprawnie to sie paliły dwie kontrolki ABS-u i ASR-u po wymianie skasowałem błędy i wszystko działa poprawnie jak dawniej... pozdrawiam HONZIK79
Rekomendowane odpowiedzi