Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Montaż systemu Bose w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.. :hi:

Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji, gdzie w Kraku mogę zlecić montaż BOSE w mojej A4-ce...jakieś sprawdzone miejsca, bo nie chciałbym oddać auta jakimś partaczom..obecnie mam radio audi concert i nagłośnienie tylko z przodu...jak sądzicie ile to może średnio kosztować... :mysli:..dziękuje za pomoc...pozdrawiam wszystkich...

Leon :a4fan:

Opublikowano

sprobuj za M1(objezdzasz M1 od tylu i przejezdasz przez szlaban),jest taki warsztat,chlopaki znaja sie na caraudio.

Opublikowano

możesz dołożyć piec i będą grały wszystkie głośniki... ja tak mam i jest przyjemnie... chyba że bardzo chcesz bose...

w opatkowicach jest kumaty koleś- Piotrek-605288555

Opublikowano
  • Autor

dzenx Panowie...a wie ktoś jaki to koszt takiego BOSE...wsumie szukałem jakiegoś profesjonalnego punktu gdzie montują car-audio...kiedyś ktoś mi powiedział o ,,fabryce dźwięku,,że kiedyś był taki punkt montażowy na Racławickiej...ale chyba już nie ma tego tam... :mysli:

Opublikowano

Wszystko zapewne rozchodzi się czy to chcesz nowy czy używany sprzęt zakupić... widać na allegro są dostępne głośniki w cenach od 300pln... wzmacniacz od 600+

Opublikowano

sprobuj za M1(objezdzasz M1 od tylu i przejezdasz przez szlaban),jest taki warsztat,chlopaki znaja sie na caraudio.

Masz jakiś tam telefon?

Opublikowano
  • Autor

Mam telefon..hehehe ale nie mm mnie teraz w polsce...ale jak cos wiesz to moze podzieliz sie ze mna informacja...pozdro :hi:

Opublikowano

naprzeciwko AR (29 listopada) jest salon i serwis audio....leprzych w kraku raczej nie ma.....

Opublikowano

naprzeciwko AR (29 listopada) jest salon i serwis audio....leprzych w kraku raczej nie ma.....

Firma "Teleradioman", są nieźli. Robili sporo ciekawych projektów. Trzeba rozmawiać z p.Jackiem zna się na rzeczy. Pracowałem u nich kiedyś. :)

Opublikowano

Firma "Teleradioman", są nieźli. Robili sporo ciekawych projektów. Trzeba rozmawiać z p.Jackiem zna się na rzeczy. Pracowałem u nich kiedyś. :)

mi sie atm z nimi ciężko gadało... nie potrafili znaleźć srodka cenowego tylko albo górna półka z chorymi marżami albo chłam... ale podjechać możesz, zadzwoń sobie na ten numer który podałem wyżej, będziesz zadowolony

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje Panowie...napewno posprawdzam te miejsca...mam tez namiary na pewnego goscia w skawinie ..bo bede tam zakladal RNS..moze tez odrazu mi gosc zrobi audio...hehehhe

pozdrawiam...jak cos zrobie to wrzuce na forum...pozdro :hi:[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2009, 11:13_________________________________________________do kepasa...dzwonilem pare razy do Piotra w opatkowicach ...ale nie odbieral..moze byl zajety,albo nie mógł..bede jeszcze dzwonil do niego...dzieki za namiary do niego..pozdro... :cool1:

Opublikowano

Co do gościa w skawinie od RNSa mówisz pewnie o Marcinie, ale wątpie żeby Ci zamontował BOSE, bo już z nim kiedyś o tym gadałem.

Największym kłopotem jest schemat pinów do wzmacniacza.

Jeśli masz tylko głośniki z przodu to trzeba będzie robić całe okablowanie i ciągnąć je do bagażnika.

Co do cen sprzętu: na allegro głośniki pojawiają się za 100zł za 2 szt. (potrzebujesz 4).

Głośniczki wysokotonowe są takie same w Bose i nie Bose więc nie trzeba ich wymieniać choć nie wiem ile masz teraz jeśli gra u Ciebie tylko przód.

Zwmacniacz z wooferem można wyrwać na allegro za 300zł. (sam taki kupiłem, ale po konsultacjach z paroma osobami zrezygnowałem z montazu a wzmacniacz sprzedałem dalej)

Pozdrawiam

Opublikowano

Głośniki wysokotonowe w drzwiach z przodu są takie same (8E0 035 399) ale z tyłu już nie! (8E0 035 399A). Oprócz tego masz jeszcze dodatkowy głośnik na środku deski rozdzielczej (8E0 035 362). Niestety rezanko ze standardu na BOSE jest dość kłopotliwe - standard ma tylne drzwi wpięte do wzmacniacza w kufrze. Drzwi przód są natomiast podpięte do radia - trzeba przerabiać całą wiązkę i wszystkie głośniki puścić na tyłek do układu BOSE. Właśnie przez te kombinacje odpuściłem sobie póki co przesiadkę na nowe audio.

Piny to nie problem - wszystko jest rozpisane tutaj (wtyczka standard 23-pin, BOSE 25-pin (stary model) i 32-pin (NEW):

www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/audi_a4_8e_bose_infos.pdf

Tutorial jest w języku niemieckim - za kilka dni powinienem wyrobić się z przetłumaczeniem na PL. Więcej szczegółów będę starał się na bieżąco wrzucać tutaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_przesiadka_z_seryjngo_audio_na_bose-t74452.0.html

Jeśli chodzi o zakup - jak dobrze poszukasz to znajdziesz cały komplet głośników BOSE ze wzmacniaczem (niestety bez wiązki) za 600zł :wink4: (na allegro najczęściej w okolicach 1k).

Opublikowano

hmm jak by tak dopaść wzmacniacz i podłączyć według tej rozpiski co podał Bart-S jest szansa ze to będzie działało chodź sam tył.. czy w ogóle wzmacniacz bose wymaga aktywowania i wtenczas przestana grać przody ? (w sumie tył byłby fajny na bose)

Opublikowano

Maciek wydaje mi się że jak aktywujesz BOSE w RNSie to przestanie podawać sygnał na przód...[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2009, 09:29_________________________________________________Co do tylnych glośniczków wysokotonowych to rzeczywiście są inne. Zastanawiam się tylko dlaczego i czym się różnią??

Cena wg. ETKI jest identyczna jak zwykłych głośniczków wysokotonowych...

Opublikowano

Maciek wydaje mi się że jak aktywujesz BOSE w RNSie to przestanie podawać sygnał na przód...

ale czy zadziała bez aktywowania systemu bose ... sam wzmacniacz zamienic z aktualnym oraz system głośników tylnych... (może da to jakiś efekt tylko pytanie czy bez aktywacji bose to zadziała... 1 stopień rezania bose)

Opublikowano

Tak sobie myślałem czy da radę zamienić standardowy wzmacniacz na BOSE i przepiąć piny zgodnie z opisem do większej kostki bez aktywacji BOSE w sterowniku. Pytanie czy to zatrybi i czy będzie jakaś różnica w dźwięku. mk4 - I stopień rezanka :decayed: - idealne określenie :good:

Opublikowano

szczerze wątpie żeby to zadziałało... choć kto wie... :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o schemat to nie ma żadnego problemu. Wrzucę później z ELSY dokładne opisy (po angielsku) wraz ze schematami.[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2009, 22:53_________________________________________________Zgodnie z obietnicą załączam schematy BOSE oraz standardowego nagłośnienia A4 B6 (8E2). Pliki w formacie PDF, spakowane RARem:

http://rapidshare.com/files/223365769/bose.rar

Opublikowano

Jeżeli chodzi o schemat to nie ma żadnego problemu. Wrzucę później z ELSY dokładne opisy (po angielsku) wraz ze schematami.[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2009, 22:53_________________________________________________Zgodnie z obietnicą załączam schematy BOSE oraz standardowego nagłośnienia A4 B6 (8E2). Pliki w formacie PDF, spakowane RARem:

http://rapidshare.com/files/223365769/bose.rar

a jest coś więcej w elsie na ten temat bose?[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2009, 09:49_________________________________________________dodam jeszcze

W podłączeniu pomocny powinien być ten schemat pinów RNS'a (zapożyczone od AndyN (z wątku :[b6/B7] Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth))

clipimage001nd9.jpg