Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Poszukuję gumowej rurki chyba od turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie witam wszystkich i może znajdzie sie ktoś kto pomoże.chodzi mi o gumową rure dosyc gruba która idzie od Intercoolera.zrobiła sie w niej dziura i idzie świst moc spadła w ASO 450 :wallbash: za kawałek gumy.i czy sens ma klejenie tegob w sensie łate z detki i dobry klej czy wytrzyma ;(

Opublikowano

Witam

Nie ma najmniejszego sęsu tego łatać, kleić ...

Jesli cena w ASO Cię przeraża poszukaj na allegro, ewentualnie na szrocie.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Podjedz do sklepu z częsciami gumowymi lub do tira :wink4: tam na pewno będą mieli i coś Ci dobiorą :good: Tylko pamiętaj ze to ma być zbrojona...na pewno nie bedzie to kosztowny wydatek ale również i bardzo wytrzymały :good:

Opublikowano

moje rozwiazanie

w miejscu gdzie jest dziura przeciac waż (wyciac miejsce z dziura)

polaczyc 2 kawalki weza wkladajac kawalek rurki metalowej sciskajac opaskami zaciskowymi.

moze byc? :gwizdanie:

Opublikowano

dzięki za pomoc znalazłem na allegro za 120 używana i Chwała Bogu.na szrotach i we wszystkich sklepach powiedzieli"tylko serwis".a na allegro taaaki wybór- 1 szt.

Opublikowano

Mam A6 2.5 TDI silnik AAT 115KM i też ta rura się przedziurawiła. Wszędzie odsyłano mnie do serwisu, gdzie za kawałek rurki krzyknięto mi 420zł.

Rozwiązałem to w ten sposób, że w tę rurę gumową "wbiłem" kawałek rury nierdzewnej (ok.12cm i średnicy ok. 50mm), a na wierzch owinąłem taśmą do klejenia tłumików i zacisnąłem opaską metalową. Jak do tej pory działa znakomicie.....

Opublikowano

no i tak trzeba właśnie sobie radzić, ja jak się dowiedziałem, że za metr przewodu podciśnienia ASO życzy sobie 75 złotych to wypiąłem na nich d*pę i zakupiłem na necie kilka metrów przewodów silikonowych zbrojonych firmy Samco (kolorowych na dodatek) za 13 zł za metr - są o niebo lepsze.