cabanmat Opublikowano 6 Lutego 2021 Opublikowano 6 Lutego 2021 Witam Kolegów... Od jakiegoś czasu, mam problem z radiem...bardzo słabo odbiera niektóre stacje które wcześniej działały bez zarzutu. Wymieniłem bacik na nowy (z ASO) troszkę się poprawił odbiór, ale VAG pokazał błąd w radiu którego nie można usunąć "00856 - Antena radiowa - przerwa w obwodzie". Gdzie szukać przyczyny ? Czy najprawdopodobniej uszkodzeniu uległ wzmacniacz który jest w stopce anteny ?
matmac Opublikowano 25 Lutego 2021 Opublikowano 25 Lutego 2021 Ja bym obstawiał, że dostała się woda i styki skorodowały. Nie mniej wyciągnąłbym ten wzmacniacz antenowy i go zweryfikował
krzysiek_f Opublikowano 4 Marca 2021 Opublikowano 4 Marca 2021 W dniu 6.02.2021 o 22:56, cabanmat napisał: Witam Kolegów... Od jakiegoś czasu, mam problem z radiem...bardzo słabo odbiera niektóre stacje które wcześniej działały bez zarzutu. Wymieniłem bacik na nowy (z ASO) troszkę się poprawił odbiór, ale VAG pokazał błąd w radiu którego nie można usunąć "00856 - Antena radiowa - przerwa w obwodzie". Gdzie szukać przyczyny ? Czy najprawdopodobniej uszkodzeniu uległ wzmacniacz który jest w stopce anteny ? Znalazłeś przyczynę usterki? Miałem ten sam błąd na VCDS. Przyczyną była końcówka anteny radiowej którą wpinasz we wzmacniacz. Wymieniałem na nową i po problemie. Też obstawiałem wzmacniacz, kupiłem nawet nowy OEM.
Rekomendowane odpowiedzi