Opublikowano 18 Listopada 20214 l Dziwna sprawa. W kodowaniu jest zaznaczone więc powinno działać. Świecił Ci ten głośnik i nagle przestał czy nigdy nie świecił? Pokaż mi proszę kodowanie w Byte 11 w sterowniku 09 (BCM1) Edytowane 18 Listopada 20214 l przez Muskel1
Opublikowano 18 Listopada 20214 l 22 minuty temu, Muskel1 napisał: Dziwna sprawa. W kodowaniu jest zaznaczone więc powinno działać. Świecił Ci ten głośnik i nagle przestał czy nigdy nie świecił? Pokaż mi proszę kodowanie w Byte 11 w sterowniku 09 (BCM1) Tak. Ori podświetlenie i świeciło. Po dodaniu klamki zew. I światka tapicerki drzwi przestało działać jak należy.
Opublikowano 18 Listopada 20214 l Zaznacz na próbę Bit 0 w Byte 11 w BCM1. Zamknij auto, odczekaj 10-15 min. i sprawdź czy działa.
Opublikowano 18 Listopada 20214 l 5 minut temu, Muskel1 napisał: Zaznacz na próbę Bit 0 w Byte 11 w BCM1. Zamknij auto, odczekaj 10-15 min. i sprawdź czy działa. Od razu ruszyło, ale delikatnie świeci. Podświetlenie na full
Opublikowano 18 Listopada 20214 l Tak jak w temacie wszystko Podłączenie pinów - PRZÓD I TYŁ KOSTKA T20 Brązowy - MASA -> do grubego brązowego - najlepiej polutować. Niebiesko czerwony -> MODUŁY NA PRZODZIE DO PINU NR 3. - TYŁ PIN NR 1.
Opublikowano 18 Listopada 20214 l Jest tak jak ma być ale nie mam pojęcia dlaczego słabo świeci. Edytowane 18 Listopada 20214 l przez Muskel1
Opublikowano 18 Listopada 20214 l Tak, odczekane. Nie zwróciłem uwagi jak było bez dokładania, ale chyba nie powinno świecić mocniej jak drzwi otwarte, a przygasać jak się zamknie. Może przez MMI jasność jest sterowana, a ja nie mam tego aktywnego? Oświetlenie klamki i tapicerki nie podchodzi już pod QQ1?
Opublikowano 18 Listopada 20214 l Nie wiem czy w qq1 jest regulacja jasności w mmi. W pakiecie qq2 paski na głośnikach świecą razem z paskami ambiente schowka drzwi oraz tylnego paska ambiente. Można regulować jasność tych 3 pasków jednocześnie. Możesz na próbę jeszcze zaznaczyć w BCM1 Bit 2 w Byte 11 i zobaczyć coś się zmieni i czy pojawi się regulacja jasności w mmi.
Opublikowano 9 Grudnia 20214 l QQ1 ma regulację jasności oddzielnie dla sekcji: - przód (cupholder i tunel) - drzwi - nogi Świeci jasno po otwarciu drzwi bo wtedy rozświetla się na max z procedurą powitania. Jak nie masz jasności w MMI to kodowanie (BCM i w 5F ustawiasz żeby pobierał dane podświetlenia z bcm). Nie pamiętam już dokładnie które to bity/adaptacje.
Opublikowano 13 Grudnia 20214 l W dniu 9.12.2021 o 21:01, wuPiotrek napisał: QQ1 ma regulację jasności oddzielnie dla sekcji: - przód (cupholder i tunel) - drzwi - nogi Świeci jasno po otwarciu drzwi bo wtedy rozświetla się na max z procedurą powitania. Jak nie masz jasności w MMI to kodowanie (BCM i w 5F ustawiasz żeby pobierał dane podświetlenia z bcm). Nie pamiętam już dokładnie które to bity/adaptacje. jakbyś sobie przypomniał, to byłoby super. Ja nie mam podpowiedzi niestety
Opublikowano 13 Grudnia 20214 l Wypróbuj aktywować te adaptacje: ENG122227-ENG117491-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_ambient_illumination ENG122227-ENG117493-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_ambient_illumination_over_threshold_high
Opublikowano 24 Stycznia 20224 l Witajcie, czy ktoś może mi podać numer wtyczki do oswietlenia w klamkach zewnętrznych? Ledy są lecz brak instalacji. Pozdrawiam
Opublikowano 20 Lutego 20224 l Dziś montowałem u siebie podświetlenie. Komplet z ali > skośni dają nawet piny żeby sobie wpiąć w tylne sterowniki Co do wiercenia dziur i uszczelniania gumowych przepustów > nie ma potrzeby robić dodatkowego otworu, kable przechodzą spokojnie dolnym przepustem (podwójnym), razem z idącymi tam już kablami - wystarczy odkręcić kawałek taśmy. Masę aby nie lutować się cienkim kablem do grubego minusa przy sterowniku, można wziąć z pinu 7 sterownika drzwi (zarówno tył jak i przód). Nie widzę w schematach aby był użyty, a jest zmostkowany z masą.
Opublikowano 24 Sierpnia 20224 l W dniu 13.12.2021 o 16:33, Muskel1 napisał: Wypróbuj aktywować te adaptacje: ENG122227-ENG117491-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_ambient_illumination ENG122227-ENG117493-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_ambient_illumination_over_threshold_high Witam Nie mogę nigdzie znaleźć kodowania dla białego ambiente w sterownikach drzwi,a nie posiadam opisów w pomocniku kodowania i mam pytanie czy może wiesz które bity w których bajtach aktywowac
Opublikowano 21 Stycznia 20233 l Hej mam pytanko panowie o kodowanie, dostępny mam VCP ale nie łączy się z tylnymi drzwiami.. Przednie bez problemu pozmieniane kodowania i świecą.. Sprawdzone w a4 '16 i a5 '18
Opublikowano 21 Stycznia 20233 l To albo Twój VCP ma problem albo sterowniki/okablowanie tylnych drzwi.