Adrian1800 Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 Witam ,moja belka jest w stanie opłakanym i nadaje się do wymiany lub regerenacji,i teraz pytanie ,jaki koszt nowej belki ,a ile by kosztowała regeneracja razem z wymiana
tass Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 B6????!!! Tam nie ma belki! Są "sanki" (wózek) jak zwał tak zwał, myślę że za 150 wyrwiesz inne sanki, do tego poduchy, zabezpieczenie przed korozją lub piaskowanie i w proszek, przekładka do samochodu. Zamienniki to nie wiem czy są.
Adrian1800 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Opublikowano 2 Marca 2021 A te poduchy w jakiej cenie kupię ? I na co patrzeć przy Zakupie sanek
tass Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Na to czy są od ośki (FWD), nie wiem czy od quattro podejdą, czy nie będzie przeszkadzał wydech, jakaś osłona i oczywiście na ich stan. Co do poduch odezwij się do @dzik wyceni.
Adrian1800 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Opublikowano 2 Marca 2021 Muszą być FWD tak ? Do audi A4 B6 1.8T 2004 rok 163 km BFB
Adrian1800 Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Opublikowano 3 Marca 2021 lepiej regenerowac swoją czy kupić jakaś dobrą używke? bo mechanicy chcą zazwyczaj tylko na przekładke na gotowo a od regeneracji itp umywaja ręce bo wiecej czasu schodzi
tass Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 Jeśli regeneracja to takiej która nie jest zgniła, nie ma pęknięć. Oddanie do regeneracji przez mechanika to odpowiedzialność za odpowiednie oczyszczenie, pomalowanie, ewentualne spawania. Osobiście szukałbym używki w co najmniej dobrym stanie, oddał do piaskowania i malowania proszkowego, później wymiana poduszek przez mechanika przerzucenie zawieszenia itp itd i spokój na lata. Wypiaskowanie i pomalowanie proszkowe, nie jest aż tak problematycznie, nie jest to bardzo duży i ciężki element więc nawet w miejscu gdzie malują np. felgi odnowią. Tak szukaj od FWD skoro nie masz quattro, sanki od quattro ma mocowania które przy ośce, są zbędne i mogą przeszkadzać tylko, stanowią zbędne elementy ogólnie.
pelonek1 Opublikowano 3 Marca 2021 Opublikowano 3 Marca 2021 2 minuty temu, Adrian1800 napisał: poduchy są nabije czy jak? Raczej wymieni.
Rekomendowane odpowiedzi