minik2105 Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 Witam. Mam problem z kompresją na jednym cylindrze, mianowicie jest to środkowy cylinder prawej głowicy. Silnik miałem rozebrany, nie widać nic niepokojącego, tłok miałem zalany żeby sprawdzić szczelność pierścieni. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Dzięki. PS. Tłok pracuje tak jak powinien.
Dev Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 Godzinę temu, minik2105 napisał: Witam. Mam problem z kompresją na jednym cylindrze, mianowicie jest to środkowy cylinder prawej głowicy. Silnik miałem rozebrany, nie widać nic niepokojącego, tłok miałem zalany żeby sprawdzić szczelność pierścieni. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Dzięki. PS. Tłok pracuje tak jak powinien. Głowica, gniazda, zawory
minik2105 Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Opublikowano 28 Marca 2021 No odziwo wszystko sprawdzone i wydaje się okej, a na tym jednym cylindrze zero kompresji, na pozostałych w normie.
Dev Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 1 godzinę temu, minik2105 napisał: No odziwo wszystko sprawdzone i wydaje się okej, a na tym jednym cylindrze zero kompresji, na pozostałych w normie. O dziwo brakuje kompresji, o dziwo, dziwo...
Muskel1 Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) 1. Dlaczego rozbierałeś silnilk? 2. Zalanie cylindra i tłoka by sprawdzić jego stan zużycia nie jest miarodajnym pomiarem. Od tego są przyrządy pomiarowe. Jak masz uciąć 10 cm listewki też kciukiem zamiast metra odmierzasz? Edytowane 28 Marca 2021 przez Muskel1
karbonek Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Patrzyłeś na gniazdo wtryskiwacza i miedzianą podkładkę? Prof Chris opisywał co można sprawdzić zalewając olejem, ja w tym nie widzę nic złego.
Rekomendowane odpowiedzi