auditt Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Witam mam problem z nadmiernym hałasem w samochodzie (przy prędkościach 140km/h+ i trochę woda w drzwiach stoi) podejrzewam i na 99% mam pewność że uszczelki w drzwiach są sparciałe i nie spełniają już swoich funkcji. Czy może ktoś tutaj z forum "regenerował" czy wymieniał uszczelki w drzwiach komplet przód + tył, L&P strona. I były w stanie podpowiedzieć/doradzić jak wyeliminować ten problem najskuteczniejszą metodą którą sobie samodzielnie poradzę w garażowym zaciszu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Nie tyle uszczelki co zapewnie drzwi się opuściły (zawiasy wyrobiły) i teraz dobrze nie leżą i słychać szum. Sprawdź jeszcze błędy w klimatroniku poprzez menu serwisowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remilo7 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Drzwi mogły opaść, można też próbować podnieść ramkę od okna, ale w moim przypadku wszystko było jeszcze spasowane idealnie, a przy jeszcze poprzedniej A4 próbowałem tych poprawek i szum nie znikał. Trochę taka uroda, chociaż kto wie, może nowe uszczelki by załatwiły sprawę (ale dostępne pewnie tylko w ASO i nietanio). Tu m.in. był temat wałkowany i ja też opisałem sposób z dołożeniem uszczelki okiennej, który mi pomógł: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auditt Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Drzwi właśnie sprawdzałem i są spasowane dobrze nic nie jest opuszczone itp. Co do klimatronika to nie skomentuje tego wszedłem w C1 tam gdzie chyba wyświetla błędy z tego co zrozumiałem z internetu. I takie coś chyba nawet sensu tego naprawiać nie będzie. video-1619093275.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi