przemek303 Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Witam mam taki problem że odcina mi podciśnienie na gruszce jak mu depne na 3 i 4 biegu powyzej 3,5tys i wtedy jest straszny muł ledwo sie rozpędza( po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Na 1 i 2 biegu wszystko jest ok. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie co się mogło stać proszę o pomoc. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 7 godzin temu, przemek303 napisał: Witam mam taki problem że odcina mi podciśnienie na gruszce jak mu depne na 3 i 4 biegu powyzej 3,5tys i wtedy jest straszny muł ledwo sie rozpędza( po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Na 1 i 2 biegu wszystko jest ok. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie co się mogło stać proszę o pomoc. Z góry dzięki. Musisz sprawdzić szczelność na podcisnieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Sprawdzę to jakoś sam? czy trzeba jakieś specjalne przyrządy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 vaucometr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 byłem u mechanika i powiedział że do czyszczenia lub regeneracji turbina chyba że mnie chce naciągnąć... jest to możliwe że turbina odcina podciśnienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 2 godziny temu, przemek303 napisał: jest to możliwe że turbina odcina podciśnienie? Bezpośrednio nie ale pośrednio tak. Załatw sobie jakiś vacuometr i sam sobie sprawdzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) a jakie wartości powinno pokazywać jeśli na podciśnieniu niema nieszczelności? a jak sprawdzić sprawność zaworu n75? Edytowane 9 Maja 2021 przez przemek303 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 44 minuty temu, przemek303 napisał: a jakie wartości powinno pokazywać jeśli na podciśnieniu niema nieszczelności? a jak sprawdzić sprawność zaworu n75? Skąd wiesz ze nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterb Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 46 minut temu, Dev napisał: Skąd wiesz ze nie ma ? Jemu chyba chodzi o to jakie powinno być prawidłowe podciśnienie. Chyba że ja to źle rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 41 minut temu, Pieterb napisał: Jemu chyba chodzi o to jakie powinno być prawidłowe podciśnienie. No to teraz nauwa się kolejne pytanie: W której części układu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterb Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 2 minuty temu, Dev napisał: W której części układu ? To już pewnie autor napisze, ja podejrzewam że chodzi mu o pomiar już na samej gruszcze turbiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Tak chodzi o prawidłowe podciśnienie na gruszce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 1 minutę temu, przemek303 napisał: Tak chodzi o prawidłowe podciśnienie na gruszce. To jest zależne od szczelności układu i wydajności Vacumpompy. Jakie masz podciśnienie na wyjściu z niej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Jeszcze nie mam wakuometra. Może uda mi się dziś pożyczyć a jak nie to będę musiał kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 (edytowane) zmierzyłem podciśnienie na gruszce Edytowane 18 Maja 2021 przez przemek303 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 troche mało, sprawdz jakie masz na wyjsciu z vacumpompy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 a gdzie podpiac sie pod ta pompe? moglbys wyslac jakies zdj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Na króćcu z vacum do serwa masz wyjście do całego układu podciśnienia, tam wepnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek303 Opublikowano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Wpiołem się tam gdzie pisałeś i podciśnienie jest na samym końcu zielonego pola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 8 minut temu, przemek303 napisał: Wpiołem się tam gdzie pisałeś i podciśnienie jest na samym końcu zielonego pola. I nie daje Ci to do myślenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi