Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B9 Avant - V6 3.0 TDI quattro - daytona grey pakiet czerń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tak miałem w oryginale:

20210515_164526.jpg

Opublikowano
W dniu 1.02.2022 o 15:39, BlackM4mba napisał:

Mała zmiana a cieszy :glupek2:

20220201_153310.jpg

20220201_152726.jpg

Mod na plus :) może podłokietnik daj w alcantarze ? :decayed:

Opublikowano
W dniu 5.02.2022 o 14:30, BlackM4mba napisał:

Auto Hold zamontowany i działa bez problemu. Dzięki @Muskel1 :wink:

20220205_140419.jpg

To auto i kolor jest zarąbiste, ale co do tej gałki to mam mieszane uczucia. Mam takie wrażenie, ze nie wiadomo od czego ona się tu wzięła i nie gra z niczym. Nie bierz tego za złe, bo pewnie przyjemnie się nią operuje ale pewnie gdyby kiera była w zestawie to by już inaczej wyglądało.

Pozdrawiam,

Vvalery

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, vvalery napisał:

To auto i kolor jest zarąbiste, ale co do tej gałki to mam mieszane uczucia. Mam takie wrażenie, ze nie wiadomo od czego ona się tu wzięła i nie gra z niczym. Nie bierz tego za złe, bo pewnie przyjemnie się nią operuje ale pewnie gdyby kiera była w zestawie to by już inaczej wyglądało.

Pozdrawiam,

Vvalery

Nie widać tego na zdjęciu, natomiast ona pasuje do alkantary, którą mam na boczkach drzwi, jak i na fotelach. Wiadomo, kwestia gustu ale mi akurat pasuje czuć pod ręką ten miękki materiał ;) Problem z kierownicą jest dla mnie jeden, a dokładniej nie znalazłem oryginału z logo s i ściętej oraz alkantara ;)

Opublikowano

to szukaj kiery z rs4, jest cięta i w alcantarze, do tego wygląda super

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, marcin_o23 napisał:

to szukaj kiery z rs4, jest cięta i w alcantarze, do tego wygląda super

Ok, tylko 2 sprawy, kierownica musiałaby mieć białe przeszycia a nie czerwone i  kolejna to logo, mój samochód to A4, a nie RS4 więc według mnie to by się bardzo gryzło. O ile S4 by mi nie przeszkadzało to RS4 już tak. Ale dzięki za podpowiedź

Opublikowano
42 minuty temu, BlackM4mba napisał:

Nie widać tego na zdjęciu, natomiast ona pasuje do alkantary, którą mam na boczkach drzwi, jak i na fotelach. Wiadomo, kwestia gustu ale mi akurat pasuje czuć pod ręką ten miękki materiał ;) Problem z kierownicą jest dla mnie jeden, a dokładniej nie znalazłem oryginału z logo s i ściętej oraz alkantara ;)

No własnie tego na zdjęciach nie widać za bardzo ale jak tak jest to OK. :thumbup1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po długich poszukiwaniach części udało mi się je wreszcie skompletować i założyć dyfuzor z polifta.

20220228_0657081.jpg

Opublikowano

:thumbup1: sam zakładałeś?

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Tak, sam zakładałem. Całość zajęła może z 3h na spokojnie :wink:

Opublikowano

Porobiłeś jakieś fotki?

Opublikowano
  • Autor

Jasne, mam parę zdjęć, które tak na prawdę niczego nie pokazują, bo po zdjęciu zderzaka to już sama przyjemność. https://youtu.be/r1cQRY2mpZs

Opublikowano
5 minut temu, BlackM4mba napisał:

Jasne, mam parę zdjęć, które tak na prawdę niczego nie pokazują, bo po zdjęciu zderzaka to już sama przyjemność. https://youtu.be/r1cQRY2mpZs

Masz side assist?

Opublikowano
  • Autor

Tak, po odkręceniu zderzaka i odsunięciu masz tak na prawdę jedną wtyczkę do odpięcia za wnęką po stronie kierowcy (trzeba ją przełożyć przez otwór w karoserii), a w zderzaku tylko przewód (chyba od otwierania gestem bagażnika) trzeba przełożyć w dokładce zderzaka.20220226_120155_resized.thumb.jpg.2b0f42dc75659e32f79633bb1e2e3f87.jpg20220226_134304_resized.thumb.jpg.a2e4c844ff1992886ccbfc7beebb9c83.jpg

Opublikowano

Zgodnie z zeszytami naprawczymi, po demontażu zderzaka przy side assist należy przeprowadzić kalibrację radarów. Sprawdzałeś czy poprawnie funkcjonuje?

Opublikowano
  • Autor

Hmmm, sprawdzę. Nie zauważyłem na razie nieprawidłowości w działaniu. @siemian jak to było u Ciebie? Robiłeś kalibrację?

Opublikowano

Nic nie robiłem a ściągałem zderzak parokrotnie. Wszystko działa bez zarzutu. 

Opublikowano

Myślę, że dobrze jest wykoać kalibrację, na wypadek gdyby zderzak nie siadł idealnie tak samo jak był. Pewnie dlatego to zalecają. 

20220228_152842.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Myślę, że dobrze jest wykoać kalibrację, na wypadek gdyby zderzak nie siadł idealnie tak samo jak był. Pewnie dlatego to zalecają. 

20220228_152842.jpg

Ten zderzak tak siada ze nie ma praktycznie możliwości żeby jakoś inaczej się ułożył 

Opublikowano
  • Autor

Wszystko działa poprawnie, sprawdzone. Przy okazji zrobię pewnie kalibrację, żeby mieć pewność :wink: