z@mela Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Witam mam B5 diesel afn w kombi i auto na pusto stoi w miarę równo natomiast przy niewielkim już załadowaniu tył "siada" a często wożę wędki , silniki , akumulatory nie rzadko ciągnę przyczepę z łódką i wtedy dypa jest niemalże wleczona po ziemi co powoduje jeszcze większe unoszenie się przodu i utratę trakcji w cięższych warunkach dlatego pomyślałem o wymianie sprężyn na jakieś twardsze , wzmacniany co do wysokości to najchętniej podniósłbym cały pojazd o metr w górę żeby się lepiej jeździło ale to nie realne heh Czy możecie polecić jakieś sprawdzone sprężyny które można tam władować ?
Langista Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Sprawdź sobie najpierw kondycję Twoich amortyzatorów z tyłu, bo ja jakoś żadnych problemów w B5 nie mialem, nawet jak przyczepki z lekkim załadunkiem woziłem. Po drugie, Audi to samochody szosowe, nie możesz narzekać, że nie możesz gdzieś dojechać w ternie tym autem, nie do tego było zaprojektowane a widze, że masz chrapkę na coś terenowego
z@mela Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Opublikowano 20 Maja 2021 to szosowe dość miekkie auto ale je lubie za trwałość , taniość napraw , bezawaryjność i ekonomię bo niestety mieszkam na zadupiu gdzie do rzeki mam 70-130km a najbliższego jeziora 90km :/ więc nie ma mowy o czyms terenowym bo zwyczajnie po przerobieniu wszystkiego doszedłem do wniosku że te "czołgi" palą jak tankietki ale nie powiem napęd na 4 koła , wyższy prześwit to by było coś dlatego bijam się poczciwą A4 tylko przyczepa z łodzią dość mocno dociąża tył bo wiadomo oś przyczepy przesunięta w tył żeby ułatwić wodowanie i podczas jazdy z założonym silnikiem tak właśnie musi być . Amorki tył są ok bardziej skłaniałbym się w kierunku sprężyn w zafirze miałem tak że oryginalne sprężyny były dość miękkie choć to "autobus " i po wymianie na niby utwardzane pojazd można użytkować należycie .
Rekomendowane odpowiedzi