redwithe Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 witam. mam taki problem w audi a4 b7 1.9tdi 115km. 2004r zaczne od poczatku jakis czas temu mialem problemy z odpalaniem auta nie wazne czy zimny czy cieply, trzeba bylo troche pokrecic by odpalil i jak odpalil strasznie kopcil na bialo i niebiesko, az wkoncu przestal odpalac. oddalem auto do "mechanika" tak go nazwijmy. na poczatku stwierdzil ze to czujnik polozenia walu,nic nie dalo. stwierdzil ze wtryski do regeneracji oraz pompa, ale podczas wyjmowania wtryskow znalazl niby usterke uszczelniacze, zmienil je i ok auto odpalilo przestalo kopcic,ale niestety nie na dlugo (ok 3tygodnie) pojawily sie znowu problemy z odpalaniem i ostatnio zaczol kopcic jeszcze gorzej jak by sie cos palilo (na bialo tym razem) oraz na wolnych obrotach czuc wstrzasy trzesie silnikiem od czasu do czasu, a dzis podszas jazdy byl moment ze jak chcialem przyspieszyc tak od 100km/h czuc bylo szarpanie, ktore przeszlo po chwili. po pracy pojawily sie te same objawy. jezeli chodzi o dynamike auto zachowuje sie normalnie (jak nie szarpie)ma moc itd. ale jna wolnych obrotach np na swiatlach znowu trzesie silnikiem co jakis czas, czy ktos moze tak stwierdzic co to moze byc? zaznaczam ze musze oddac znowu samochod do tego samego mechanika narazie nie mam innego wyboru. moze pisze malo zrozumiale ale przepraszam nie jestem mechanikiem i mam nadzieje ze ktos mnie zrozumie.
Pieterb Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Należało by zrobić porządną diagnostykę a nie na chybił trafił wymieniać aż się trafi. A nikt tu raczej CI nie wywróży z tego co piszesz co jest powodem tak na 100 %.
redwithe Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Opublikowano 20 Maja 2021 Teraz, Pieterb napisał: Należało by zrobić porządną diagnostykę a nie na chybił trafił wymieniać aż się trafi. A nikt tu raczej CI nie wywróży z tego co piszesz co jest powodem tak na 100 %. wiem ale jestem obecnie za granica i akurat mam mechanika takiego jakiego mam a nie chcem by nawymienial mi nie potrzebnie czesci licze moze nie na 100% djagnoze ale jakas podpowiedz by jakos wrocic do polski tam juz moj zaufany mechanik to ogarnie
Rekomendowane odpowiedzi