Kolczooo12 Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 (edytowane) Witam, zalało mi auto rok temu. Od 2 miesięcy mam problem z climatronikiem. Raz działa wszystko A raz nie. Dodaje zdjęcie jakie błędy mi wyskoczyły. Wymiana silniczków ? Gdy reke przyloze do wywiewu klima I ogrzewanie działa tak samo wentylator tylko nic nie dmucha Edytowane 20 Maja 2021 przez Kolczooo12 Dopisać resztę
Langista Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Przeprowadź nastawy podstawowe, usuń wcześniej błędy ze sterownika. Jak nie pomoże to potencjometry do wymiany, chociaż tyle na raz żeby padło.. co dokładnie miałeś zalane w aucie?
Kolczooo12 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Dokładnie to cały przód wody. w aucie w środku 5 cm miałem. Błędy usunąłem chwilę pochodziło i znów wybilo.potencjometry do wymiany czy cale silniczki lepiej ? Edytowane 21 Maja 2021 przez Kolczooo12 Hh
Langista Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) W jakim sensie chwilę pochodziło? Usunąłeś błędy, zrobiłeś nastawy i w trakcie nastaw przestały działać? Edytowane 21 Maja 2021 przez Langista
Kolczooo12 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 Dokładnie. Czasami jsst tak, że wystarczy auto wyłączyć i klima znów działa. Ale coś przełącze i znów to samo. Wentylator idzie cały czas ale nie dmucha
Langista Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Spróbuj wyrwać od kogoś drugi klimatronik. Którędy woda Ci sie wlała? Tutaj nie jestem pewien ale możliwe, że MCE lub moduł komfortu też ma jakiś udział w sterowaniu klimatronikiem, masz jeszcze jakieś błędy poza tymi?
Kolczooo12 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 Po zalaniu właśnie moduł komfortu byl uszkodzony i kupilem nowy wszystko mi elektryk poustawiał. Pod klapą zebrały się liście i zablokowały korek i wszystko szło do auta
Langista Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Zdejmij schowek pasażera i sprawdź, czy silniczki nie mają zaśniedziałych wtyczek, to samo zrób z klimatronikiem.
Kolczooo12 Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Opublikowano 22 Maja 2021 Okej, masz może rozpiske jaki silniczek za co odpowiada bym wiedział co wymienić gdy potrzeba ?
Rekomendowane odpowiedzi