czerwonawisienka Opublikowano 22 Maja 2021 Opublikowano 22 Maja 2021 witam, mam taki problem z 1.8 adr ze po jeździe silnik wyrzuca płyn chłodzący, nie wiem dokładnie skad ale jak patrzyłem pod silnik to kapie głownie z prawej strony obok skrzyni i najgorsze jest to ze nie od razu, dopiero tak po około 2/3 min na postoju i to tylko jak silnik się dobrze nagrzeje, raz go odpaliłem, odpiąłem rurę do gaźnika żeby było lepiej widać tył silnika i czekałem czy może cos się bd lać i nic... ma ktos pomysł co to może być ze na zimnym i w czasie jazdy nic się nie leje a na postoju po dłuższej jeździe wywala płyn? pod korkiem nie ma masła ani w zbiorniczku oleju
pila24 Opublikowano 22 Maja 2021 Opublikowano 22 Maja 2021 A masz płyn odpowiednio rozrobiony czy wodę? Bo to różnica
czerwonawisienka Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Opublikowano 23 Maja 2021 leje ten różowy płyn w sumie takim wcześniej tez by zalany
pila24 Opublikowano 23 Maja 2021 Opublikowano 23 Maja 2021 Pytam bo przy niewłaściwym chłodziwe (za dużo wody względem koncentratu) powstaje wyższe ciśnienie w układzie,i zaczyna uciekać płyn w miejscach gdzie są małe nieszczelność. Sprawdź po dłuższej jeździe czy wąż górnym chłodnicy nie jest twardy
Langista Opublikowano 23 Maja 2021 Opublikowano 23 Maja 2021 Miałem podobny problem w B5, okazało się, że króciec powrotny w zbiorniczku był pęknięty i puszczał jak robiło się większe ciśnienie. Sprawdź, czy ten wąż też jest mokry, czy samym odpowietrzeniem wylatuje.
Hezen Opublikowano 3 Czerwca 2021 Opublikowano 3 Czerwca 2021 W dniu 23.05.2021 o 09:08, Langista napisał: Miałem podobny problem w B5, okazało się, że króciec powrotny w zbiorniczku był pęknięty i puszczał jak robiło się większe ciśnienie. Sprawdź, czy ten wąż też jest mokry, czy samym odpowietrzeniem wylatuje. podepnę się. Mam pytanko do Ciebie, w B5 AFN na zimnym bądź rozgrzanym silniku powinien leciec płyn z tego cienkiego wężyka do zbiorniczka? U mnie nie leci, pompa wody sprawna, termostat wymieniony na behr.
Langista Opublikowano 3 Czerwca 2021 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Może leci ale na tyle mało, że nie widzisz? Tam w sumie coś wyleci dopiero jak termostat się otworzy, tak mi się wydaje przynajmniej.
czerwonawisienka Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2021 ok, problem naprawiony, okazało się ze ten króciec był tak popękany ze puszczał przy większym ciśnieniu
Rekomendowane odpowiedzi