Mk-Mateusz Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam. Ciekawi mnie jaki jest zakres cisnienia w Basic Setting grupy 011. 1. Czy ostatnia pozycja powinna przyjmowac wartosci od 0 do 99.6? U mnie pracowało to w zakresie od 99.6 do 3.2 ale po WD40 na sztange otworzylo sie do zera? Mam rozumiec ze kierownice bardziej sie wychyliły w pozycje wiekszego ładowania cisnienia przez moj zabieg czyszczenia? 2. Jaki jest zakres tych cisnien? U mnie jak dobrze pamietam zaczynał sie od 969 a konczył na 1180, po psknieciu WD40 na sztange, zwiekszył sie do 1224 a nastepnie wczoraj zauwzyłem, byc moze przez czyczenie dolotu i IC ze zakres skonczył sie na 1238-1248. Jaki jest poprawny zakres? 3. Czasami mam taka sytuacje, ze nie chche wzrosnac cisnienie w BS i nagle zaczyna szarpac autem i dziwnie pracowac silnik. Dlaczego? Dziwne jest to ze wtedy sztanga turbiny pracuje normalnie?!?!?! 4. W 1Z nie pasowały zaworki N75 i N18, czy w AJM moge je spokojnie podmienic??? To chyba tyle pytan:) Z góry dzieki za odp, wesołych świat:)
odzim Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 mozesz podmienic bo sa takie same, a co do innych pytan to wstaw komplet logow i wtedy poznasz wiecej odpowiedzi co i dlaczego
Mk-Mateusz Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Opublikowano 7 Maja 2009 narazie kompletu nowego robic nie bede bo w miare sam juz pojołem technike diagnostyki pojazdu i przegladam na bierzaco.... tylko chchałbym sie dokształacac i nie wiem jak to jest z tym BS? komplet logow zrobie jak juz wszystko poprawie, zeby usłyszec "wszystko OK":) OD ilu do ilu ma sie zmieniac cisnienie w BS 11? Wydaje mi sie ze jest to ważne bo wtedy widzimy ile max układ podcisnieni wychyla sztange turbo.... jak jest cos zapieczone to napewno mniej.... wkoncu dziwne to ze raz mam max 1170, raz 1203 raz 1244 a raz nawet było 1254. Cos to musi oznaczac..... fajnie by bylo gdyby ktos podzielił sie ta wiedza...
Rekomendowane odpowiedzi