Kosaaaa Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam zamontowałem dzisiaj sterownik centralnego zamka i wszystko było ok dopóki nie chcialem odpalic auta. Ze starego kluczyka przełożyłem immo do scyzoryka przekręciłem stacyjke i zaczela migać kontrolka z immo. Myślałem ze może uszkodziłem kostke immo ale przełożyłem spowrotem do starego klucza i bez problemu odpaliłem silnik. Jak ktoś wie co może być nie tak to prosze o odpowiedz z góry wielkie dzięki
.Pablo. Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Moim zdaniem wina leży w obudowie scyzoryka ewidentnie immo nie może przez nią przekazać sygnału do centralki, może jest za gruba albo coś w tym stylu od tego bym zaczął szukanie
Kosaaaa Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2009 chyba to nie przez obudowe. Przed chwilą położyłem kostke koło gałki zmiany biegów i odpaliłem normalnie auto starym kluczykiem , póżniej próbowałem odpalić scyzorykiem ale znowu mrógała mi kontrolka immo
wojtekce Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 wydaje mi się że trzeba zaprogramować immo
Kosaaaa Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2009 zapomniałem dopisać że na początku jak przełożyłem immo do scyzoryka i zaświeciła sie kontrolka z immo to przyłożyłem scyzoryk do tego starego kluczyka przekręciłem stacyjke i bez problemu wszystko działało a klucz ze scyzoryka juz nie zadziałał
mrogal Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 wydaje mi się że trzeba zaprogramować immo po co programowac zaprogramowany immo?
mily Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A pewny jesteś że przekładasz immo?? Bo to jest bardzo dziwne. Jedyne logiczne wyjaśnienie to układy zawary w scyzoryku zakłóca sygnał z immo, ale nie wiem jak to możliwe. Może wcale nie przekładasz immo, tylo coś innego. Obudowa nic do tego nie ma, przecież nie jest wykonana ze stali, a wszytkie sygnały przenikają przez plastik (oprócz tych na podczerwień).
carlos666 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a jakim cudem wyjąłeś transponder z oryginalnego kluczyka? Jeśli to nie sczyzoryk z pilotem tylko zwykły kluczyk to aby wyjąc transponder trzeba sie troche nagimnastykować
mily Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Nawet bym powiedział że trzeba młotka użyć heheh
carlos666 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zrób fotkę tej swojej kostki immo, bo coś mi się wydaje że ty baterię od światełka przekładasz...
domjenick Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ewentualnie zaroweczke... [br]Dopisany: 14 Kwiecień 2009, 20:31_________________________________________________ostatnio przekladalem pastylke i ori sa przyklejone na jakies dziadostwo i trzeba bylo ciac caly plastik,a potem na papierze sciernym szlifowac,reszte i docinac w nowej obudowie-tylko w nowej obudowie pastylka byla luzem...
mrogal Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a jakim cudem wyjąłeś transponder z oryginalnego kluczyka? Jeśli to nie sczyzoryk z pilotem tylko zwykły kluczyk to aby wyjąc transponder trzeba sie troche nagimnastykować no co TY ? :gwizdanie: jesli ma kluczyk ten z diodka podswietlajaca, to rozebranie kluczyka nie trwa dluzej niz 1 sekunda, chociaz i pozostale tez rokladalem w mgnieniu oka wystarczy podwazyc odpowiednio i rozpolowia sie na 2 czesci A z wyjeciem immo (mini szklany czopek ) rzeczywiscie jest troszke zabawy, ja u siebie podcialem scianki tego gniazdka w ktorym on siedzial, ale tylko ze wzgledu na to by go nie podwazac zbyt silnie i nie stluc. Niczym specjalnym nie byl przyklejony raczej... :gwizdanie:
domjenick Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 jak tylko peknie szklo tez sie nic nie stanie :gwizdanie: trzeba uwazac,zeby nie uszkodzic tego ,co w srodku
Kosaaaa Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Byłem dzisiaj u elektryka i powiedział mi że coś w pilocie musi zakłucać sygnał. Wymienił grot w pilocie i auto normalnie odpaliło. troche sie zdziwiłem ale najważniejsze ze wreszczie działa
Rekomendowane odpowiedzi