Opublikowano 8 Listopada 20223 l Koledzy mam pytanie,Posiadam w swojej Mib wersje P3241 wgrałem w niej Patch (MIB - More Incredible Bash) Teraz chce zaktualizować swoją Mib do wersji K3344 i K3346, i na koniec wrzucić mapy,czy po instalacji wyżej wymienionych wersji będę musiał jeszcze raz wgrać Patch
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Po wgraniu kolejnych następnych softów należy na koniec wgrać patch bo softy go usunęły.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Witam żeby patchowac jednostkę mib wystarczy pobrać z tego forum MIB - More Incredible Bash rozpakować wrzucić na kartę i zainstalować w mib
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Rozumiem że jeszcze muszę wejść w zielone menu i ustawić to co jest opisane,chodzi mi czy na kartę muszę jeszcze coś pobrać?
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Nie. Na karcie musi znajdować się narzędzie M.I.B. W M.I.B. na karcie jest folder Patches, który jest pusty. Do niego musisz skopiować odpowiedniego dla jednostki a raczej Firmware patcha, który znajduje się do ściągnięcia na podanych stronach w folderze Patches. Jeżeli wszystko jest na karcie SD to instalujesz z poziomu czerwonego menu narzędzie M.I.B. Dopiero po zainstalowaniu narzędzia M.I.B. wchodzisz w zielone menu i uruchamiasz M.I.B. Sporządzasz backup i dopiero patc**jesz jednostkę wybierając patch_ifs_root Jeżeli nie czujesz się na siłach oddaj to w ręce kogoś, kto się na tym zna bo można uwalić MMI jak coś pójdzie nie tak. Edytowane 8 Listopada 20223 l przez Muskel1
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Koledzy pomoże ktoś z patchowaniem jednostki,chodzi mi o to że po zinstalowaniu MIB - More Incredible Bash w red menu nie mam kodu FEC wiem że po instalacji opisanej wyżej powinien być kod zawierający na końcu litery ee a u mnie go nie ma w red menu
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Kolego Muskel1 możesz opisać dokładnie w co należy wejść w gren menu
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Radzę oddać do kogoś zanim uwalisz. Wszystko jest już tutaj opisane co i jak włącznie z tym co Ci dziś napisałem. Prościej nie da się wytłumaczyć (bez urazy).
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Ok opisane jest ze po wejściu w gren menu trzeba wejść w mib menu następnie w backup a dalej po wejściu w backup co należy wykonać
Opublikowano 11 Listopada 20223 l Cześć, przeczytałem cały temat i niestety nic o przypadku USA. Auto sprowadzone z USA. Brak j.polskiego. W aucie miałem kartę SD z mapami ameryki nie były mi potrzebne więc je usunąłem z karty żeby wykorzystać na instalację MIB i następnie map EU. W aucie jest Wersja MIB2_AUG22_K3346 ale USA i region jest NORTH_AMERICA Mogę wgrać patch MHI2_AUG22_k3346? (pojawiłby mi się j.polski? i kody do EU map?) Zgrałem mapy na kardę odczytało ale nie aktualizuje dzieje się coś takiego i po odczekaniu czasu Error czegoś brakuje? W między czasie zaryzykowałem i w M.I.B programie zmieniłem wszędzie w navi region na Europe i wykonałem to i to chyba był błąd... BO W menu znikła mi teraz wizualizacja auta (na VC mam jest ok) a navi ładuje się do 11% i nie ma nic (usa też znikło) Edytowane 12 Listopada 20223 l przez VanFanAudi
Opublikowano 13 Listopada 20223 l Witam formułowiczów zrobiłem aktualizacje softu w mib z P3241 później do K3344 a następnie K3346,również zinstalowalem Patch żeby wgrać mapy,mapy się wgrały wszystko się odpala tylko nie wyświetla mi się logo stacji radiowych FM a przed instalacja map wyświetlało się logo,co może być nie tak?
Opublikowano 13 Listopada 20223 l 8 minut temu, Daniel0605 napisał(a): Witam formułowiczów zrobiłem aktualizacje softu w mib z P3241 później do K3344 a następnie K3346,również zinstalowalem Patch żeby wgrać mapy,mapy się wgrały wszystko się odpala tylko nie wyświetla mi się logo stacji radiowych FM a przed instalacja map wyświetlało się logo,co może być nie tak? Sprawdź w adaptacjach w 5F czy są zaznaczone.