Opublikowano 15 Marca 20233 l W dniu 4.08.2021 o 13:45, Muskel1 napisał(a): Nie z wszystkich wersji można od razu do ostatnich przechodzić ale z 3241 można przejść na 3346. Kto chce może dla pewności zrobić krok pośredni wgrywając 3344 Mam pytanko, chcę u ojca w samochodzie zaktualizować soft z P3241, czy lepiej zrobić tylko do K3344 i zostawić ? Pytam bo czytałem wątek na niemieckim forum i kilka ludzi miało problemy z K3346 (nie zaktualizowało Tuner itd.)
Opublikowano 15 Marca 20233 l Ja nie miałem problemów z K3346. Możesz zaktualizować do K3344. Między K3346 a K3346 nie było wielkich zmian. Nie pamiętam dokładnie co więcej wnosi K3346.
Opublikowano 16 Marca 20233 l Witam. Szukam modułu z dwoma gniazdami USB, chcę uruchomić Carplay. Zauważyłem, że moduły mają różne indeksy. Czy ma to znaczenie jaki moduł kupię? A jeżeli taki to proszę o info jaki jest odpowiedni do mojego samochodu. Z góry dziękuję. Edytowane 16 Marca 20233 l przez olekj32
Opublikowano 18 Marca 20233 l W dniu 16.03.2023 o 18:43, olekj32 napisał(a): Witam. Szukam modułu z dwoma gniazdami USB, chcę uruchomić Carplay. Zauważyłem, że moduły mają różne indeksy. Czy ma to znaczenie jaki moduł kupię? A jeżeli taki to proszę o info jaki jest odpowiedni do mojego samochodu. Z góry dziękuję.
Opublikowano 21 Marca 20233 l @RaV22K - dziękuję za informacje. Znalazłem model 4M0 035 736 A - czy literka "A" na końcu coś zmienia czy mogę brać do A4 B9?
Opublikowano 21 Marca 20233 l Nie posiadam nagłośnienia B&O. Jeżeli dobrze zrozumiałem, przed samym patchem nie muszę robić żadnych pętli ani wyłączać nic w zielonym menu?
Opublikowano 21 Marca 20233 l Witam wszystkich, Macie może jakąś sugestie którędy można poprowadzić kable do podwójnego portu USB? Próbuje przepuścić kable pod indukcją, ale nie chce przejść przez mocowanie podłokietnika..
Opublikowano 21 Marca 20233 l Mi się udało przeprowadzić z boku indukcij pomogłem sobie twardym przewodem 1,5mm złożonym na pół
Opublikowano 30 Marca 20233 l Witam wszystkich, Chciałbym zapytać do jakiej wersji mam zaktualizować moje MMI? Moja wersja to MHI2_ER_AUG22_P2133 MU: 0358 Nie mogłem znaleźć mojej wersji w wątku, a jestem dosyć zielony i nie wiem czy aktualizacja do P3241 niczego nie uszkodzi. Dzięki i pozdrawiam!
Opublikowano 30 Marca 20233 l Ostatnia aktualna wersja softu do tej jednostki to K3346 ale należy w kolejności podanej na pierwszej strone aktualizować do ostatecznej wersji.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Na dniach przyjedzie mi kabel hsd z ali i będę próbował wgrać mib. Na stronie github ściągnąłem już najnowszego miba 3.5.0,skopiowałem na kartę SD i odpaliłem przez czerwone menu,jest aktywna opcja żeby wystartować wgrywanie więc teoretycznie jest ok. Mogę go zapodać na dotychczasowy soft MHI2Q ER AUG22 P4170 MU1117? Jednostka z procesorem qualcomm. Dla uporządkowania myśli niech mi jakąś dobrą dusza potwierdzi czy kolejność która zaplanowałem jest ok. 1. Ściągam mib i kopiuje na kartę SD /syst.plik fat32 2. Podłączam prostownik,włączam zapłon kładę kluczyk pod podłokietnikem,czy może lepeij dla bezpieczeństwa uruchomić auto? 3. Karta SD do slotu nr1 w jednostce 4. Czerwone menu,aktualizacja i startujemy. 5. Po wszystkim wchodzę w zielone menu i A. Sporządzam backup. B. Łatam błąd oprogramowania C. Klikam patch ifs root aio. I tam aktywuje AA I kody fec do navi? Kartę sd wyciągam po backup czy po dokonaniu wszystkim zmian?
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Dlaczego nie chcesz podnieść wersji softu o 2 wyżej? Edytowane 7 Kwietnia 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Z tego co czytałem niewiele to wnosi a zawsze coś może pójść nie tak. Chcę wybrać najniższa linie oporu żeby tylko AA hulało i mapy. Ten mib 3.5.0 mogę wgrać na mój soft? Kolejność pracy napisałem Ok?
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l 57 minut temu, jok21 napisał(a): 1. Ściągam mib i kopiuje na kartę SD /syst.plik fat32 Do ściągniętego i skopiowanego na kartę M.I.B. wrzucasz odpowiedni patch do folderu patches. 59 minut temu, jok21 napisał(a): 2. Podłączam prostownik,włączam zapłon kładę kluczyk pod podłokietnikem,czy może lepeij dla bezpieczeństwa uruchomić auto? Tylko na zapłonie z podpiętym prostownikiem. 59 minut temu, jok21 napisał(a): B. Łatam błąd oprogramowania C. Klikam patch ifs root aio. I tam aktywuje AA W odwrotnej kolejności. SVM Fix na samym końcu. Godzinę temu, jok21 napisał(a): Kartę sd wyciągam po backup czy po dokonaniu wszystkim zmian? Na samym końcu.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l 45 minut temu, jok21 napisał(a): Ten mib 3.5.0 mogę wgrać na mój soft? Możesz. Jest też patch do wersji ER AUG22 P4170 MU1117.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Dzięki za odpowiedź. Jak przyjdą kable będę walczył. Co do twojej pierwszej odpowiedzi. Ściągnąłem tylko miba wygląda to takjak na screenach. Po skopiowaniu zawartości folderu i włożeniu karty do mmi widać mib to jest start aktualizacji Wzoruje się tym filmem mr.fix i u niego wygląda to tak samo
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Możesz. Jest też patch do wersji ER AUG22 P4170 MU1117. Ściągnąłem też,ale w tym patchu jest tylko kilka plików tekstowych i jeden o rozszerzeniu .ifs,nie wiedziałem jak to ugryźć
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Ściągnięte archiwum M.I.B_Patches_20220625 zawiera wszystkie możliwe patches. Albo rozpakowujesz je i wrzucasz wszystkie foldery (patches) na kartę SD do folderu patches narzędzia M.I.B., albo wrzucasz do tego folderu tylko folder z Twoim patchem MHIQ_ER_AUG22_P4170_MU1117_PATCH.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l 24 minuty temu, jok21 napisał(a): Wzoruje się tym filmem mr.fix i u niego wygląda to tak samo Ten fiilm pokazuje tylko połowę procedury mianowicie samo zainstalowanie narzędzia M.I.B.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Połowę w sensie zainstalowanie miba jak rozumiem? Dlatego dopytuje co dalej żeby nie narobić szitu. Wrzucę tego 3.5.0 i niech się dzieje wola nieba? co tego tego patcha który jest w folderze z moim numerem softu i jest to plik .ifs jak wrzucę go na kartę mmi samo go odczyta jako plik do instalacji?