Opublikowano 1 Maja 20233 l To spróbuję jeszcze raz, w najpierw zrobic ten root z menu i potem patch czy robic ta podswietlona opcja wszystko na raz?
Opublikowano 1 Maja 20233 l 13 minut temu, qbq903 napisał(a): To spróbuję jeszcze raz, w najpierw zrobic ten root z menu i potem patch czy robic ta podswietlona opcja wszystko na raz? Jaki root? Jakie podświetlenie? Co Ty tam kombinujesz? Siciagasz na kartę SD narzędzie M.I.B. W tym narzędziu znajduje się folder patches. Wrzucasz do niego odpowiedni dla Twojej wersji softu pacht, czyli MHI2Q_ER_AUG22_P3638_MU0917_PATCH. Kartę wprowadzasz do slotu SD1 i instalujesz narzędzie M.I.B. Po zainstalowaniu uruchamiasz zielone menu (karta SD jest nadal w slocie), wybierasz najpierw backup, następnie pacht i tyle.
Opublikowano 1 Maja 20233 l Ok, ale jak wchodzę w patches to widzę na początku możliwość spatchowania i tam mam wpisane ze AA Carplay FEC itp. a ponizej widze poszczególne opcje - instaluje to z tej pierwszej pozycji ktora jest w zielonym prostokącie niejako "Podswietlona"? Bo ponizej mozna szczegolowo przegladac co sie instaluje
Opublikowano 1 Maja 20233 l W dniu 1.12.2022 o 09:32, arnonim napisał(a): Dopiero dzisiaj dotarła do mnie karta pamięci 64GB, wgrałem mapy z P310_N60S5MIBH3_EU.7z, ale przy próbie aktualizacji mam komunikat widoczny na zdjęciu. Czy byłaby to wina pojemności karty 64 zamiast 32 (na 32 nie mieściły się mapy) ? Czy może jednak coś nie tak z wgraniem patch-y ? Mam ten sam komunikat, sprawdziłem wszystko to co kolega który miał ten problem, jedyne co nas różni to to ze ja nie aktualizuje softu w MMI , próbuję tylko spatchowac i wgrac mapy, android auto ruszyło, patch pobrałem ze strony mib
Opublikowano 1 Maja 20233 l Ten komunikat pojawia się bo patch jest nie zainstalowany i 5F "nie widzi" map.
Opublikowano 1 Maja 20233 l Tak, ale najpierw tez mu nie wychodziło, wiec powtorzylem jego kroki (kolejne posty 15-16 strona) i jedyne co nas rozni to to ze on przechodzil na wyzsza wersje oprogramowania mmi
Opublikowano 1 Maja 20233 l To nie jest folder narzędzia More Incredible Bash. Folder More Incredible Bash tak wygląda i w nim jest folder patches, do którego wrzucasz patch odpowiedni dla Twojej jednostki.
Opublikowano 1 Maja 20233 l Zmieniłem tylko nazwę katalogu, na karte i tak wgrywamy bez folderu nadrzędnego tylko od razu pliki?
Opublikowano 1 Maja 20233 l Jeszcze raz. Po rozpakowaniu narzędzia More Incredible Bash do głównego katalogu na karcie SD, tak powinno wyglądać. Do folderu patches wrzucasz patch i instalujesz More Incredible Bash z poziomu czerwonego menu. Nie potrafię Ci tego prościej wytłumaczyć, bo się już chyba nie da. Ja w każdym razie nie wiem jak Ci więcej pomóc jeżeli tego nie zrozumiałeś.
Opublikowano 1 Maja 20233 l Dokladnienjak pisze muskel,ze strony mibsolution.one ściągasz plik z tego co pamiętam około 500mega,w tym pliku są patche pod wszystkie możliwe softy wybierasz ten który masz aktualnie w jednostce i kopiujesz go do folderu patches jak pisał muskel.
Opublikowano 2 Maja 20233 l To wszystko zrozumiałem i zrobiłem od razu po przeczytaniu tematu, zajęło to kilka minut i AA wskoczyło mi od razu, natomiast nie mogę zaktualizować map i chyba nie zmieniły mi się kody FEC widoczne w red menu. W nocy ściągałem plik z mapami dla Mhiq2 który Muskel podał wcześniej w tym temacie jako aktualny i później spróbuję z nim. Może to pliki od map mam trefne Dam później znać jak poszło. Przy okazji - czy przy moim firmware (MU0917 P3638 - zdjęcie wyżej) chcąc przejść na najwyższa wersję muszę kombinować z przechodzeniem przez kilka czy mogę wgrać od razu 5092? Dalej rzeba robić pętle światłowodową przy B&O? Edytowane 2 Maja 20233 l przez qbq903
Opublikowano 2 Maja 20233 l Ten komunikat świadczy o tym że mib nie widzi patcha na karcie,kody fec masz jakie miałeś więc jednostka nie jest spatchowana tylko zainstalowany mib dlatego widzisz ikonkę android auto,zrobiłeś po tym reset jednostki? Edytowane 2 Maja 20233 l przez jok21
Opublikowano 2 Maja 20233 l Zrovilem dokładnie tak: - pobrałem mib z github - pobrałem aktualny katalog patchami ze strony mibsolutin - wypakowałem mib, wgrałem odpowiedni dla mojej jednostki patch (cała zawartość katalogu) do folderu patches w mib - sformatowałem kartę SD 32gb do fat32 i wrzuciłem tam cała zwartość folderuz mib (bezpośrednio) - w redmenu zrobiłem aktualizacje - restarcie w gem zrobilem backup - zainstalowałem patch i zrobiłem reboot jednostki Później jak po restarcie zobaczyłem że mam w mmi opcje smartphone interface to wszedłem gem i zrobiłem svm fix (w vcds widziałem że był błąd w 5f). Kolejny reboot i map nie mogę zaktualizować, próbuje poprzez normalnie dostępne ustawienia mmi/aktualizacja. Karta fat32 32gb, na karcie dwa foldery i plik tekstowy (wypakowane z paczki z mapa wymienionej w tym wątku). Co do Android Auto - nie mam pewności że działa na 100%, widzę w mmi i jak wejdę to pokazuje żeby podłączyć telefon ale nie zdążyłem założyć gniazda 2xusb i wiązki, dopiero w czwartek popołudniu może dam radę to rozebrać. Edytowane 2 Maja 20233 l przez qbq903