brain73 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja 23 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Jaka wersja MMI? MHI2Q
Muskel1 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Wrzuć mapę adaptacji z 5F. Jakich telefonów używasz? Jakich przewodów do telefonów używasz? oryginalnych producenta czy zamienników?
brain73 Opublikowano Wtorek o 17:37 Opublikowano Wtorek o 17:37 (edytowane) A jak mam wrzucić mapę adaptacji modułu 5F? Edytowane Wtorek o 17:38 przez brain73
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 17:45 Opublikowano Wtorek o 17:45 Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj.
brain73 Opublikowano Wtorek o 18:29 Opublikowano Wtorek o 18:29 (edytowane) 22 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj. Spróbuję zrobić za pomocą za pomocą ODB11 Edytowane wczoraj o 16:13 przez brain73
brain73 Opublikowano wczoraj o 16:12 Opublikowano wczoraj o 16:12 22 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wykonujesz mapę adaptacji sterownika 5F, zapisujesz ją na dysku w formacie .csv i wrzucasz tutaj. o to chodziło? OBDeleven_Log na forum.txt
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 17:33 Opublikowano wczoraj o 17:33 Adaptacje oraz kodowanie w sterowniku 5F masz ok. Pozostaje kwestia chińskiego złącza USB, wiązki czy taniego kabla.
turzol Opublikowano wczoraj o 17:50 Opublikowano wczoraj o 17:50 Też tak uważam. Wiązki od majfrenda często mają pomylone piny w złączach HSD...
brain73 Opublikowano wczoraj o 18:04 Opublikowano wczoraj o 18:04 (edytowane) Gniazdo USB oryginał używka z dwoma portami USB i AUX. Kabel do iPhona oryginalny. Wiązka chinol - tu może być problem. Dziwne bo muzykę z USB czyta. A może źle spatchowałem jednostkę? Już sam nie wiem. Chyba kupię inną wiązkę i znów czeka mnie rozbieranie wszystkiego. Co wymieniać wiązkę czy złącze? Edytowane wczoraj o 18:08 przez brain73
turzol Opublikowano wczoraj o 18:12 Opublikowano wczoraj o 18:12 12 minut temu, brain73 napisał(a): Gniazdo USB oryginał używka z dwoma portami USB i AUX. Kabel do iPhona oryginalny. Wiązka chinol - tu może być problem. Dziwne bo muzykę z USB czyta. A może źle spatchowałem jednostkę? Już sam nie wiem. Chyba kupię inną wiązkę i znów czeka mnie rozbieranie wszystkiego. Co wymieniać wiązkę czy złącze? sprawdź w zainstalowanych kodach FEC czy masz wpis: 00030000 (USB)
brain73 Opublikowano wczoraj o 18:38 Opublikowano wczoraj o 18:38 23 minuty temu, turzol napisał(a): sprawdź w zainstalowanych kodach FEC czy masz wpis: 00030000 (USB) Jest kod 00030000
jacob4187 Opublikowano wczoraj o 19:37 Opublikowano wczoraj o 19:37 Hej, nie chcąc zakładać nowego tematu odzywam się tutaj. Mam Audi A4 B9 z jednostką Delphi na pokładzie (MHS2), przeczytałem chyba już wszystkie wątki związane z montażem Android Auto do tej jednostki i finalnie udało mi się to zrobić tańszym kosztem - port usb z Volkswagena, wiązka kablowa z Ali (taka jak na zdjęciu poniżej), wszystko za 150 zł. Posiłkowałem się filmem kolegi z YT: Wszystko poszło (o dziwo) sprawnie, podpiąłem wczoraj nowy port USB, zakodowałem go w VCDS i Android Auto ruszył bez większych problemów. Na filmie gość wyciąga zieloną, prostokątną wtyczkę z jednostki multimedialnej i zastępuje ją tą z nowego zestawu kablowego, gdzie drugi koniec jest podpięty do nowego portu USB. Zastanawiałem się, co odpinam z tą "starą" wtyczką, zakładałem że port USB Charge Only i Aux, które mam w podłokietniku. Nie myliłem się, USB Charge Only przestało działać, AUX nie wiem bo nie korzystam. O ile tych dwóch rzeczy nie potrzebuję i tak więc się tym nie przejąłem, o tyle dzisiaj ogarnąłem że odpiąłem również ładowarkę indukcyjną, którą mam w podłokietniku. Akurat ładowarka indukcyjna by mi się przydała Ma ktoś może rozkład kabelków z tej zielonej wtyczki zaznaczonej na zdjęciu poniżej i mógłby mi dać znać, które piny są odpowiedzialne za zasilanie ładowarki indukcyjnej? Tam chyba też idzie z niej jakieś info do jednostki multimedialnej bo jak się zostawia telefon po zgaszeniu auta to system informuje o tym że telefon został w samochodzie.
brain73 Opublikowano wczoraj o 19:43 Opublikowano wczoraj o 19:43 (edytowane) 16 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie widzę tam kodu AA ani CP Czyli źle spatchowana jednostka? Jakie numery kodów mają się pojawić? Edytowane wczoraj o 19:43 przez brain73
Muskel1 Opublikowano wczoraj o 19:45 Opublikowano wczoraj o 19:45 1 minutę temu, brain73 napisał(a): Czyli źle spatchowana jednostka? Pewnie tak. 2 minuty temu, brain73 napisał(a): Jakie numery kodów mają się pojawić? 00060800 CP 00060900 AA 1
brain73 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 20 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Pewnie tak. 00060800 CP 00060900 AA Udało się. Dziękuję kolegom za pomoc. Dodałem kody FEC przez zielone menu (nie wiem jak fachowo to nazwać) i śmiga CarPlay. Dziękuję kolego Muskel1 i turzol, wasza wiedza i chęć dzielenia się nią jest bezcenne. DZIĘKI. 1
Rekomendowane odpowiedzi