Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r Myślisz, że to będzie przyczyną ? Po niedzieli zadzwonię do vag-instal, niech powiedzą jaki mają schemat. Myślałem, że tylko pomylili piny, a tak znowu wszystko trzeba rozbierać.
Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r W każdym razie jest to brakujące napięcie 5V (zgodnie ze schematem). A we wtyczce, którą miałeś w pojedyńczym porcie USB, jest na pinie nr 8 przewód szaro/czerwony?
Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r Spójrz jeszcze na poglądowe zdjęcie. Ja widzę: - zielony - czarny - żółty - czerwono (chyba szary) Wiązka CARPLAY do Audi A4 B9 8W 2016-2019 | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) | VAG-INSTAL – wiązki elektryczne do samochodów grupy VAG VAG-INSTAL.COM Wiązka CARPLAY do Audi A4 B9 8W 2016-2019 | Wiązki wyposażenia Audi \ A4 \ B9 (2016-2019) | Produkcja i sprzedaż NOWYCH wiązek elektrycznych do doposażenia pojazdów...
Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r Sprawdź w starej wtyczce ile masz pinów, jakiego koloru jest wtyczka i jakie masz kolory przewodów.
Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r Jutro się upewnię ale na 90% tak wygląda jak w tym ogłoszeniu. allegro.pl ALLEGRO.PL
Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r Zgodnie z instrukcją na pierwszej stronie pin nr 8 powinien być pusty, tak jak u Ciebie. Nie wiem dlaczego na schemacie jest tam pokazane, że powinien być osadzony.
Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r Na to wygląda. Może jednak ten port ma usterkę. Nie wiem, nie mam pomysłu ale to jest jedynym logicznym rozwiązaniem. Jeżeli ze strony softu/kodowań oraz okablowania wszystko jest jak należy, to pozostaje tylko port.
Opublikowano 2 Sierpnia 20251 r Rozmawiałem przed chwilą z Kolegą sprawdzał na szybko u siebie i on ma kabli 7 a ja 6 Mówił, że ma ten kabel czerwono-szary o którym wspominałeś, wpięty w pin 5 Wychodzi na to że brakuje kabla.
Opublikowano 3 Sierpnia 20251 r Muszę jednak przeprosić za wprowadzenie w błąd. Jednak mam ilość kabelków OK. Wstawiam zdjęcia. Zdjęcie nr 1-3 stara wtyczka, 4,5 nowa wtyczka Edytowane 3 Sierpnia 20251 r przez duzy616
Opublikowano 3 Sierpnia 20251 r Z tego co zauważyłem to wtyczki różnią się tylko kabelkami na pinie 6 i 7 Stara wtyczka: pin 6 kabelek czerwono-brązowy pin 7 pusty Nowa wtyczka: pin 6 kabelek brązowy pin 7 czerwono-czarny Czy jeżeli bym podłączył stary port USB pod nową wtyczkę, port powinien dać jakieś oznaki życia ? Albo odwrotnie nowy port pod starą wtyczkę ?
Opublikowano 3 Sierpnia 20251 r Raczej nie zadziała bo nowy port wymaga zasilania na pinie nr 7, którego nie ma w starej wtyczce.
Opublikowano 3 Sierpnia 20251 r No ale stary port powinien zadziałać ? Chyba wystarczy wyjąć bezpiecznik nr 5 albo pin 7 ? Ewentualnie w drugą stronę, przełożyć pin nr 7 z czarnej do kremowej, oczywiście trzeba przepiąć zieloną wtyczkę w centrali.
Opublikowano 4 Sierpnia 20251 r Jesli wiązka jest z Aliexpress, to trzeba uważać, bo ponoć zdarza sie, że pozamieniane są piny. Jesli port jest sprawny i podlaczony, to bez kodowania i patchowania jednostki powinien ładować telefon, a sam telefon (z systemem android) powinien zapytać o udostępnienie danych z telefonu. Ps. Ja swoją wiązkę też brałem z ali, ale przed podlaczdniem posprawdzałem czy pinologia i przejścia są ok. Edytowane 4 Sierpnia 20251 r przez zduno
Opublikowano 4 Sierpnia 20251 r @Muskel1masz rozpiskę jak powinny być piny w zielonej wtyczce. Wstawiam zdjęcie starej wtyczki oraz nowej. Wszystko jest zamieszane. S - stara